Bushas pakartojo reikalavimą, kad Kongresas imtųsi veiksmų dėl lėšų karui skyrimo

JAV prezidentas George`as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) šeštadienį dar kartą pakartojo, kad Kongresas nedelsiant turi priimti skubų įstatymo projektą dėl veiksmų Irake ir Afganistane finansavimo, teigdamas, kad šio reikalo vilkinimas turės „tiesioginės įtakos” JAV pajėgoms Irake.

„Tarp mūsų Vašingtone yra skirtumų, bet mūsų kariai neturėtų atsidurti pačiame jų viduryje”, – per savaitinę savo kalbą radijuje teigė G.W.Bushas.

Jis pridūrė, kad „uniformuotiems vyrams ir moterims šis skubus karo išlaidų įstatymo projektas nėra politinis pareiškimas, bet šaltinis gauti lėšų, kurios turi tiesioginės įtakos jų kasdieniniam gyvenimui”.

Prezidentas vėl pažadėjo vetuoti ir Atstovų Rūmų, ir Senato parengtas karo išlaidų įstatymo versijas, kuriose numatytos karių išvedimo datos.

Senato projekte, kuris konfliktams Irake ir Afganistane numato skirti 122 mlrd. dolerių, teigiama, kad visi JAV kariai iš Irako turi būti išvesti iki 2008 metų kovo 31 dienos.

Atstovų Rūmai savo projekte siūlo skirti 124 mlrd. dolerių ir išvesti karius iki 2008 metų rugpjūčio 31 dienos.

Kongresas šiuo metu yra išėjęs velykinių atostogų ir darbą atnaujins nuo balandžio 16 dienos.

G.W.Bushas pažymėjo, kad jei Kongresas iki gegužės vidurio nepatvirtins jam priimtino įstatymo, armija bus priversta įšaldyti įrangos bazių finansavimą, apriboti kai kurių budinčių pajėgų apmokymus ir atidėti naujų kovos brigadų formavimą.

„Kongreso nesugebėjimas skirti lėšų mūsų kariams reikš, kad kai kurioms mūsų kariškių šeimoms teks ilgiau laukti, kol jų mylimi žmonės sugrįš iš fronto linijų”, – perspėjo prezidentas.

„Tuo tarpu kiti matys, kaip jų artimieji grįžta į karo zoną greičiau negu turėjo”, – pridūrė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.