Prezidentas V.Adamkus išlieka populiariausiu politiku

Prezidentas Valdas Adamkus toliau pirmauja reitingų lentelėse, net du kartus lenkdamas artimiausią konkurentę socialinės apsaugos ir darbo ministrę Viliją Blinkevičiūtę.

Kaip rodo visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus” kovo 29-balandžio 1 dienomis atlikta reprezentatyvi gyventojų apklausa, V.Adamkų kaip geriausiai jų interesams atstovaujantį politiką nurodo 22,8 proc. apklaustųjų. Kovą tokių buvo 23,7 proc.

Iš trečios į antrą vietą pakilo socialinės apsaugos ir darbo ministrė socialdemokratė V.Blinkevičiūtė, kurią kaip geriausiai jų interesams atstovaujančią visuomenės veikėją nurodė 10,9 proc. respondentų (buvo 8,6 proc.).

Iš antros į trečią smuktelėjo už šiurkščius Konstitucijos pažeidimus pašalintas prezidentas, partijos „Tvarka ir teisingumas” (liberalai demokratai) lyderis Rolandas Paksas. Tyrimo duomenimis, R.Paksą kaip geriausiai jų interesams atstovaujantį visuomenės veikėją nurodo 10,4 proc. apklaustųjų. Kovą tokių buvo 13,1 proc.

Premjeras socialdemokratas Gediminas Kirkilas išsaugojo ketvirtą vietą, jo reitingas balandį, kaip ir kovą, buvo 7,8 proc.

Didžiausią šuolį padarė eurokomisarė Dalia Grybauskaitė – jos reitingas nuo 2,5 proc. kovą išaugo iki 7,7 proc. balandį.

Šiek tiek sumažėjo socialdemokratų lyderio Algirdo Brazausko populiarumas – kaip geriausiai jų interesams atstovaujantį visuomenės veikėją buvusį premjerą nurodo 5,6 proc. apklaustųjų (buvo 6 proc.).

Toliau – konservatorių lyderis Andrius Kubilius, kurį kaip geriausiai jų interesams atstovaujantį visuomenės veikėją mato 5,2 proc. apklaustųjų (kovą buvo 4,9 proc.).

Aštuntas reitingų lentelėje – policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius, kurio reitingas išliko 4,4 proc.

Populiariausiųjų dešimtuką užbaigia žemės ūkio ministrė, valstiečių liaudininkų lyderė Kazimira Prunskienė ir socialdemokratas Česlovas Juršėnas. Juos, kaip geriausiai jų interesams atstovaujančius visuomenės veikėjus, nurodo atitinkamai 4,2 ir 3,8 proc. respondentų. Kovą atitinkamai buvo 3,6 ir 3,1 proc.

Apklausos duomenis šeštadienį skelbia dienraštis „Lietuvos rytas”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Prezidentas V.Adamkus išlieka populiariausiu politiku"

  1. Kiaušas

    Kad ir Gaidys,bet nedurnas.Būtų kaip yra iš tikrųjų su tais „reitingais”,tai jis jau seniai nedirbtų „Vilmorus”šefu.
    Man,tai įdomu paklausyti ir paskaityti,kaip tas blefas „komentuojamas”. Iki šiol tik nesuprantu,kaip kvailystės galima komentuoti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.