P.Auštrevičius atsisako darbo sostinės taryboje, lieka Seime

Liberalų sąjūdžio lyderis Petras Auštrevičius, iki šiol aktyviai reiškęsis formuojant vadinamą „švaros koaliciją”, kurį galėtų formuoti valdžią Vilniuje, atsisako tarybos nario mandato ir lieka dirbti Seime.

Tačiau pasak politiko, penktadienį padarytas žingsnis nepadarys įtakos tolimesniam „švaros koalicijos” siekiui siekti valdžios.

„Mano padarytas žingsnis tikrai nepadarys įtakos „švaros koalicijai” ir jos mėginimams paimti sostinės valdžią į savo rankas”, – BNS penktadienį P.Auštrevičius.

P.Auštrevičiaus vadovaujamas Liberalų sąjūdis Vilniaus taryboje per rinkimus gavo 4 mandatus.

Tuo tarpu iki šiol pasyviai į valdančiosios koalicijos formavimą reagavęs Liberalų ir centro partijos lyderis Artūras Zuokas penktadienį žiniasklaidai užsiminė, jog jo vadovaujama partija nesiruošia likti opozicijoje ir ketina tapti valdančiosios koalicijos dalimi.

„Nemanau, kad mes būsime opozicijoje, mes, manau, tikrai būsime viena iš valdančiosios daugumos sudedamųjų dalių, ir stipri dalis, nes esame tikrai viena didžiausių frakcijų Vilniaus miesto taryboje. O įvertinant jau ir mūsų partnerius, su kuriais esame sutarę, esame faktiškai antra partija Vilniaus taryboje”, – „Žinių radijui” penktadienį sakė A.Zuokas.

Vilniaus Tėvynės sąjungos (konservatorių) lyderis Kęstutis Masiulis, paklaustas, ar prie „švaros koalicijos” galėtų prisijungti liberalcentristai, tokios galimybės neatmetė.

„Mes niekada nesakėme, kad neisime į bendrą koaliciją su liberalcentristais, tačiau, jei eitume, tai be A.Zuoko. Šiuo metu su pastarąja partija dar nesiderame ir viliamės, jog socialdemokratai sugrįš pas mus”, – BNS sakė K.Masiulis.

51-nos vietos Vilniaus miesto taryboje daugiausiai mandatų – 14 – laimėjo liberaldemokratai, konservatoriai – 10, liberalcentristai – 9, socialdemokratai ir Lenkų sąjunga – po 6, Liberalų sąjūdis – 4, Rusų sąjunga – 2.

Vieną koaliciją ėmėsi formuoti liberaldemokratai ir Lenkų sąjunga, kitą – „švaros koaliciją” – konservatoriai ir Liberalų sąjūdis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.