Prieš Imperatoriaus vizitą – Japonija iš arčiau per LTV

Gegužės pabaigoje Lietuvoje lankysis Japonijos imperatorius Akihitas su žmona Michiko. Ta proga Lietuvos televizija pradeda reportažų ciklą, supažindinsiantį su Tekančios saulės šalimi.

Neseniai Japonijoje apsilankę Lietuvos televizijos naujienų žurnalistai Reda Hofmanaitė ir Modestas Naudžius bei operatorius Robertas Zamaris jau rengia reportažus, kuriuos parodys „Panorama” ir „Labas rytas”. Pirmąjį reportažą matysime jau per Velykas „Panoramoje”. Tai bus pasakojimas apie Japonijoje gyvenantį Mindaugą Žabaliūną. Atvykęs į šią šalį studijuoti ekonomikos, šiandien Mindaugas – sėkmingas verslininkas, japonams kepantis ir parduodantis lietuviškus šakočius.

LTN žurnalistams buvo suteikta galimybė iš arti pamatyti Imperatoriaus šeimą, kai Imperatorius Akihitas lankėsi senoviniame Kavagoės miestelyje. Imperatoriaus rūmų vyriausiasis ceremonmeisteris Yutaka Kawashima pasakojo, kaip rengiamasi vizitui ir kodėl tarp pasirinktųjų aplankyti šalių yra ir Lietuva.

Žiūrovų laukia ir pasakojimas iš senosios Japonijos sostinės, imperatorių miesto Kioto, kuriame, beje, LTV komanda vos neišbandė savo kailiu, ką reiškia japonams įprastas reiškinys – žemės drebėjimai. Lietuvos televizijos pasiuntiniams pasisekė: išvykus iš Kioto, kitą dieną miestą supurtė stiprūs smūgiai, pareikalavę ir žmonių aukų.

Naujausios japonų technologijos, pasiekimai aplinkosaugos srityje, tradicinis japonų teatras „Noh” – taip pat LTN žurnalistų pasakojimuose. „Labo ryto” prodiuseriui M. Naudžiui ypač smalsu buvo apsilankyti didžiausioje Japonijos NHK televizijoje. Modestas susipažino su rytinės laidos „Labas rytas, Japonija” vedėjais ir net išbandė jų kėdę.

Prisegtoje nuotraukoje – iš kairės: R. Zamaris, Japonijos lietuvis M. Žabaliūnas, R. Hofmanaitė, M. Naudžius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.