„Rūta Lee. Penki vakarai Vilniuje” per LTV2

Moteris, per penkias dienas Lietuvoje užkariavusi ne tik žurnalų viršelius, parodyta per visas Lietuvos televizijas, bet ir gavusi garbingą apdovanojimą iš Prezidento rankų… Be abejo, Rūta Kilmonytė Lee. Tačiau per penkias jos viešnagės Lietuvoje dienas atsiskleidė ir kita, nefasadinė garsiausios Holivudo lietuvės gyvenimo pusė.

Ją užfiksavo žurnalistė Violeta Baublienė ir režisierė Monika Juozapavičiūtė. Dokumentinę apybraižą apie aktorės viešnagę tėvų žemėje „Rūta Lee. Penki vakarai Vilniuje” Velykų vakarą, balandžio 8 dienų 19.35 val. parodys Lietuvos televizijos antrasis kanalas.

Penkios dienos tėvų gimtinėje, pašėlęs tempas, susitikimai, vakarienės, oficialūs priėmimai, daugybė interviu ir nė minutės atokvėpio – tokia buvo dienotvarkė aktorės, specialiai atskridusios atsiimti ordino „Už nuopelnus Lietuvai” Riterio kryžiaus. „Giminių turiu čia daug, ale visai negaliu jiems skirti tiek laiko, kiek norėčiau”, – šypsosi ir švelniai dzūkuoja žavinga miuziklo ir kino žvaigždė, Lietuvos vardą garsinusi per ilgametę karjerą Holivude.

Kaip siuvėjų dukra Rūta Kilmonytė tapo aktore? „Nežinau, gal buvau gera melagė. Taip nenorėjau mokytis, kad suvaidinau apendicito priepuolį ir skausmus, ir visi patikėjo. Nuvežė mane į ligoninę ir išoperavo sveiką apendiksą. Apgavau ir daktarus, ir tėvus, jau gal tada žinojau, kad būsiu aktorė”, – per interviu Rūta Lee pokštauja, net prisimindama ne pačias smagiausias gyvenimo akimirkas.

Rūta Lee atvirai prisimena, kaip jos draugu tapo Frankas Sinatra, atidaręs jai duris į Holivudą ir leidęs apeiti Marlene Dietrich. Dabar nuo aktorės nė per žingsnį nesitraukia vyras Webas Lowe ir geriausia draugė, milijardierė Paula Kent Meeham.

Garsioji aktorė ir žavinga jos kompanija – dokumentinėje apybraižoje „Rūta Lee. Penki vakarai Vilniuje”, balandžio 8 dieną 19.35 val. per LTV2.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.