Velykų ir Atvelykio dienomis Lietuvos ir Baltarusijos pasienio ruožo gyventojams nuvykti į kaimyninę valstybę bus paprasčiau

Lietuvos ir Baltarusijos pasieniečiai šių metų balandžio 6 – 10 dienomis ir balandžio 15 – 18 dienomis nuo 10 iki 17 valandos leis vykti per sieną pasienio ruože gyvenantiems asmenims ir automobiliams per trijų 2002 m. uždarytų ir nebeveikiančių buvusių supaprastintų pasienio kontrolės punktų vietas.
Tai buvęs Norveliškių – Pickūnų punktas Šalčininkų rajone, Dieveniškių seniūnijoje, Prienų – Kemeliškių punktas Švenčionių rajono Magūnų seniūnijoje ir Rakų – Petiūlevcų punktas Varėnos rajone, Kaniavos seniūnijoje.
Čia privalomus kelionės dokumentus turintys ir prekių negabenantys abiejų šalių pasienio ruožuose gyvenantys asmenys per sieną minėtu laiku galės vykti Lietuvos ir Baltarusijos užsienio reikalų ministerijoms apsikeitus diplomatinėmis notomis.
Minėtuose ruožuose dirbantys pasieniečiai yra įpareigoti apie tokią laikiną vykimo per valstybės sieną tvarką informuoti vietinius gyventojus.
Į Baltarusiją Lietuvos piliečiai taip pat gali vykti ir per nuolat veikiančius valstybės sienos perėjimo punktus Medininkai – Kamennyj Log, Lavoriškės – Kotlovka, Šalčininkai – Benekainys ir Raigardas – Privalka.
Valstybės sienos apsaugos tarnyba taip pat primena, kad keliaujantieji į Baltarusiją privalo iš anksto pasirūpinti ne tik šios šalies viza, bet turėti ir Baltarusijos pasieniečiams pateikti toje šalyje galiojantį privalomojo sveikatos draudimo liudijimą (polisą).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.