„Achemos grupės” 2006 m. pajamos išaugo 22 %

Koncerno „Achemos grupė” akcininkai patvirtino 2006 m. audituotą finansinę atskaitomybę. Koncerno veikla buvo pelninga, o gautos pajamos praėjusiais metais viršijo 2,56 mlrd. Lt. Tai 21,9 proc. daugiau, nei 2005 m., kai pajamos sudarė 2,1 mlrd. Lt.

„Didžiausią įtaką pajamų augimui praėjusiais metais turėjo prekybos įmonių veikla, ypač sėkmingai vystomas „Agrochemos” mažmeninės prekybos tinklas, jo plėtra į Pabaltijį”, – sakė koncerno „Achemos grupė” prezidentas Bronislovas Lubys. – „Tai pat gera veiklos pradžia pradžiugino 2006 m. pavasarį startavęs naujas chemijos ir naftos produktų terminalas Klaipėdoje.”

Pernai „Achemos grupė” investicijoms išleido per 451 mln. Lt, apie 30 proc. daugiau, nei 2005 m., kai investicijoms skirtų lėšų suma sudarė 347 mln. Lt.

2006 m. sėkmingai užbaigtas vienas didžiausių ir svarbiausių investicinių projektų – Amoniako cecho (AMITT) statyba „Achemoje”, kuriai iš viso buvo skirta apie 300 mln. Lt lėšų.

Taip pat pernai užbaigtas chemijos ir naftos produktų terminalas Klaipėdoje, pradėtas eksploatuoti naujas skystųjų trąšų terminalais Belgijoje (Gente), tęsiama intensyvi „Agrochemos” investcijų programa.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.