Trio iš Londono

Lietuvos muzikų rėmimo fondas kviečia meno gerbėjus į jaunų ir talentingų muzikų koncertus per „Sugrįžimų” festivalį. Smuikas, violončelė, fortepijonas – tokia iš Londono atvykstančių menininkų trio sudėtis. Visi atlikėjai labai jauni, bet į savo kūrybos biografijas jau yra įrašę reikšmingų laimėjimų. Smuikininkė Agata Daraškaitė mokėsi nacionalinėje M.K.Čiurlionio menų mokykloje doc. Undinės Jagėlaitės klasėje. Jos muzikos mokslų kelio pradžią, sakykime, palaimino žymusis smuikininkas Yehudi Menuhinas. Kai 1998 metais serui Menuhinui buvo suteikiamas garbės daktaro vardas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, dešimtmetė Agata griežė scenoje, tada didysis smuikininkas ją apkabinęs ir palinkėjo geros kloties. Linkėjimai išsipildė: ji yra jau dešimties respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatė. Nuo 2002 metų mokosi Y.Menuhino muzikos mokykloje Londone. Jau yra griežusi su Lietuvos valstybiniu, Nacionaliniu šv. Kristoforo bei prof. Sauliaus Sondeckio vadovaujamu kameriniu orkestrais. Kaip solistė koncertavo užsienio šalyse.

Į „Sugrįžimų” festivalį Daraškaitė pakvietė savo kolegas: violončelininką Jonathaną Bloxhamą (Didžioji Britanija) ir pianistę Susann Kim iš Pietų Korėjos. Koncerte skambės klasikų kūriniai – Felixo Mendelssohno, Johanno Brahmso. Agata su Susann atliks Eduardo Balsio fragmentus iš baleto „Eglė žalčių karalienė”.

Pirmąjį koncertą „Sugrįžimų” festivalio svečiai surengs balandžio 11 dieną, trečiadienį, 16.30 val. Mykolo Romerio universitete, o balandžio 14 dieną, šeštadienį, 18 val. Vilniaus rotušėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.