LMKL čempionatas: „Arvi” laimėti norėjo labiau

Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) finalo serijoje nutrūko įspūdinga 194 iš eilės laimėtų Vilniaus TEO komandos rungtynių serija. Vilnietes sustabdė Marijampolės „Arvi” krepšininkės

„Pergalės norėjome labiau už varžoves. Mūsų merginų akys tiesiog degė noru kovoti. Manau, kad jos atrodė ne prasčiau už TEO”, – po pergalės 63:62 prieš Vilniaus TEO ekipą sakė Marijampolės „Arvi” komandos vyriausiasis treneris Algirdas Budėnas. Iki mačo pabaigos likus žaisti 14 sekundžių „Arvi” gynėja Ligita Kinkevičienė pataikė dvi baudas ir išvedė aikštės šeimininkes į priekį. Per likusį laiką TEO tikslios atakos surengti nesugebėjo – Sandros Valužytės metimas iš krepšio prieigų tikslo nepasiekė.

Pirmąsias LMKL finalo serijos rungtynes TEO laimėjo net 109:64, todėl nedaug kas tikėjo, kad „Arvi” per likusius mačus pasipriešins tituluotoms varžovėms.

Vis dėlto Budėno auklėtinės namie pateikė staigmeną ir privertė TEO LMKL čempionate pralaimėti po septynerių metų pertraukos. „Arvi” strategas tvirtina, kad pergalė prieš TEO jam yra didžiausia šį sezoną. Budėnas pridūrė, kad vilnietėms nusileisti mažesniu negu 20 taškų skirtumu – gana garbingas rezultatas, todėl ši pergalė yra dvigubai saldesnė.

„Pirmą kartą šį sezoną žaisdami su TEO ekipa laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių. Galbūt varžovės tikėjosi lengvos pergalės, tačiau aikštėje vyko aukšto lygio kova. Žaidėme su elitine Eurolygos komanda, bet manau, kad neatrodėme prasčiau”, – savo auklėtinių žaidimą komentavo Budėnas.

Prisiminęs pirmąsias nepadoriu skirtumu pralaimėtas rungtynes „Arvi” strategas apgailestavo, kad jo ekipa leido varžovėms pabėgti į priekį ir nuleido rankas. „Šįkart sugebėjome nuteikti merginas kovai ir rungtynių pradžia nebuvo panaši į mačą Vilniuje. Turėjome iniciatyvą ir baigiantis pirmam ketvirčiui pirmavome 21:9. Labai prastai sužaidėme tik antrą kėlinį – nepataikėme iš gerų padėčių ir surinkome vos 5 taškus. Per likusį laiką aikštėje vyko apylygė kova”, – džiaugėsi Budėnas.

——————————————————————————–

Rungtynių statistika

ARVI – TEO 63:62 (21:14, 5:19, 19:11, 18:18). Arvi: Crockett 21 (11 atk. k.), Kinkevičienė 17, Karavajeva 12, Briedytė 6, Naidėnienė 5, Rinkevičiūtė 2 (Pongonis-Paslay, Rickevičiūtė, Razmaitė). TEO: Valužytė 20 (7 atk. k., 9 per. k.), Štreimikytė-Virbickienė 12, Šulčiūtė 11, Dabovič 6, Douglas 6 (6 kl.), Hoffman 4, Valentienė 3. Taiklumas: dvitaškiai 22/48 (45,8) ir 27/48 (56,3), tritaškiai 3/15 (20) ir 1/13 (7,7), baudos 10/15 (66,7) ir 5/12 (41,7). Atkovoti kamuoliai 30 ir 24, rezultatyvūs perdavimai 12 ir 11, perimti kamuoliai 9 ir 17, klaidos 21 ir 19, blokuoti metimai 2 ir 6.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "LMKL čempionatas: „Arvi” laimėti norėjo labiau"

  1. :)

    budenas…kjp pasiilgaw..shawnuolis! 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.