Pirmoji juosta iš vairuotojų bus atimta

Uostamiesčio vairuotojai ateityje neteks galimybės važiuoti pirmąja Taikos prospekto juosta ar čia stabtelėti – ją planuojama skirti tik maršrutiniam transportui.

Pasak uostamiesčio Savivaldybės Saugaus eismo komisijos pirmininko Valerijaus Kuznecovo, viešajam transportui atskirą juostą numatoma skirti iki pat Smiltelės gatvės.

Kelių eismo taisyklės kitoms transporto priemonėms „A” raide paženklinta juosta važiuoti bei joje sustoti draudžia, išskyrus dviračius ir mopedus. Taisyklėse numatyta, kad jei ši juosta, skirta važiuoti maršrutiniam transportui ta pačia kryptimi, yra dešiniajame važiuojamosios dalies krašte ir nėra atskirta ištisine ženklinimo linija, į dešinę sukantys arba apvažiuojantys sustojusią sukti kairėn transporto priemonę vairuotojai privalo persirikiuoti į šią juostą.

Tokie pokyčiai turėtų pradžiuginti uostamiesčio „maršrutininkus”, pageidavusius, kad tik viešajam transportui skirta juosta atsirastų ir Herkaus Manto gatvėje nuo Vytauto gatvės iki Lietuvininkų aikštės.

Žinia, praėjusį rudenį Kelių eismo taisyklėse atsirado pokyčių, dėl kurių maršrutinių taksi vairuotojai neteko galimybės sustoti ten, kur stovi tai daryti draudžiantys ženklai.

Tačiau tokį „maršrutininkų” pageidavimą svarsčiusi Saugaus eismo komisija jam nepritarė motyvuodama tuo, kad čia eismo juostos tik dvi, ir iš lengvojo transporto vieną atėmus tikrai padidėtų spūstys. Pavyzdžiui, važiuojantieji šiaurės kryptimi ir sukantieji į kairę Daukanto gatvėn užkimštų antrąją eismo juostą, nes atskiros sukantiesiems čia nėra. Jei tuo pačiu metu kas nors suktų ir į dešinę, o perėja eitų bent vienas pėsčiasis, užblokuota būtų ir pirmoji eismo juosta.

Taigi maršrutinių taksi vežėjams pasiūlyta grįžti prie jau anksčiau Saugaus eismo komisijos jiems rekomenduotos išeities – kiekvienoje Herkaus Manto gatvės pusėje išsirinkti po keturias papildomas vietas, kur norima sustoti įlaipinti ir išlaipinti keleivius. Tuomet būtų tiesiog atitinkamai perkelti sustoti draudžiantys ženklai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.