Lietuva ir Prancūzija aktyviau bendradarbiaus turizmo srityje

Paryžiuje ketvirtadienį pasirašytas Lietuvos ir Prancūzijos bendradarbiavimo turizmo srityje protokolas. Dokumentus pasirašė Lietuvos ūkio ministerijos valstybės sekretorius Gediminas Miškinis ir Prancūzijos turizmo ministras Leonas Bertranas (Leon Bertran).

„Trečiadienį Paryžiuje atidarėme Lietuvos turizmo informacijos centrą, dabar pasirašytas bendradarbiavimo turizmo srityje protokolas – tai du svarbūs veiksniai, kurie, tikimasi, padidins turistų srautus į Lietuvą, prisidės populiarinant šalį ir gerinant Lietuvos įvaizdį užsienyje, – Valstybinio turizmo departamento direktorius sakė Alvitis Lukoševičius. Pasak jo, Prancūzija yra labai reikšminga Lietuvai turizmo rinka, todėl svarbu stiprinti užimamas pozicijas turizmo srityje: be Lietuvos ambasados darbuotojų, komercijos atašė, informaciją apie Lietuvos turizmo galimybes jau skleis ir turizmo informacijos centro darbuotojai.

Pasirašytame dokumente numatyta keistis informacija turizmo srityje, skatinti turizmo asociacijų, mokymo įstaigų, rengiančių turizmo specialistus, bendradarbiavimą, dalyvauti turizmo parodose, dalytis patirtimi turizmo administravimo ir valdymo srityse, rengti šalių turizmo specialistų susitikimus ir kt.

Kaip per susitikimą sakė Prancūzijos turizmo ministras L. Bertranas, reikėtų padidinti prancūzų, keliaujančių į Lietuvą, skaičių.

„Jūsų atidarytas turizmo centras padės atrasti Lietuvą ne tik prancūzams, bet ir kitų Europos šalių turistams”, – sakė jis.

Prancūzai jau daug žino apie Lietuvą: Prancūzijos mokslininkai nustatė, kad būtent mūsų šalyje yra Europos geografinis centras, glaudžiai bendradarbiauja abiejų šalių verslininkai, vežamos turistų grupės.

Statistikos departamento duomenimis, pernai Lietuvos kolektyvinėse apgyvendinimo įstaigose buvo apsistoję 20 214 turistų iš Prancūzijos, arba 4,8 proc. daugiau nei 2005 metais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.