Į Kauną žengia investuotojai is Estijos

Į Lietuvos nekilnojamo turto rinką ateina nauji investuotojai. Estijos bendrovės „Wellman-Invesco” investicijos Lietuvoje šiuo metu siekia virš 10 mln. eurų, tačiau ateityje jos dar labiau didės. Naujokai tikisi sudaryti stiprią konkurenciją šalies nekilnojamo turto plėtros senbuviams bei konkrečiais projektais įrodyti, kad investicijos gali atsipirkti ne tik Vilniuje.

Lietuvos nekilnojamo turto rinkos, ypač nekomercinės paskirties pastatų, plėtra daugiausiai koncentruojasi sostinėje. Kituose miestuose naujai pastatytų butų pasiūla – itin maža. Lietuvos statistikos departamento duomenimis, pernai Lietuvoje buvo pastatyti 7229 butai, iš kurių net 4836 Vilniaus apskrityje. Klaipėdos apskrityje – 825, o štai Kauno apskrityje tik 696 butai.

Išnagrinėję padėtį nekilnojamojo turto rinkoje, „Wellman-Invesco” žvilgsnį nukreipė į antrą didžiausią šalies miestą. „Pastaruoju metu Kaunas vis sparčiau vystosi. Manome, kad jį nepelnytai aplenkia nekilnojamojo turto investicinės bendrovės” – sakė Wellman- Invesco” direktorius Antanas Činskas.

„Vilniaus ir Kauno vykdomas dvimiesčio projektas davė nemenką postūmį Kaunui, tačiau sostinė yra vis dar gerokai pralenkusi šį miestą ir pagal tiesioginių investicijų apimtį, ir pagal vykdomų projektų apimtis. Dar trūksta naujų, modernių, patogiai suplanuotų gyvenamųjų rajonų, kokie jau kelerius metus sparčiai dygsta Vilniuje bei jo apylinkėse,” – investicijų nukreipimą į Kauną aiškino pašnekovas.

Wellman-Invesco” jau gegužės mėnesį pradeda įgyvendinti pirmąjį projektą vakarinėje Kauno dalyje – Žemuosiuose Kaniūkuose. Raudondvario plente per dvejus metus iškils trijų-penkių aukštų aštuoniolikos gyvenamųjų namų kvartalas „Žalia sala”. Dviem etapais iš viso bus pastatyti 310 butų, kurių aukštingumas 3-5 aukštai, plotas – nuo 34 iki 102 (per du aukštus) kv.m. Statybines dalies vystymas vyks dviem etapais, kiekvieno etapo trukmė apie 1 metus. Planuojama pirmo etapo investicija apie 40 mln. litų. Buto 1 kv.m. kaina nuo 4600 lt

„Ne visus žmones traukia miesto centrai, senamiesčiai ir miegamieji rajonai. Vis daugiau klientų pageidauja įsikurti gamtos pašonėje. Žemieji Kaniūkai per artimiausius dvejus trejus metus sparčiai keisis. Dabar esantys laukai greitai išnyks, nes nemažai stambių statybinių firmų čia yra įsigijusios sklypus. Šio gamtos pašonėje esančio rajono laukia sparti plėtra”, – sako projekto įmonės vadovas.

Pasirinkta vieta pasižymi unikalia geografine padėtimi, iš vienos pusės ją supa Nemunas ir Lampėdžio ežeras, iš kitos – Nemėžis. Visas rajonas skendi žalumoje. Čia gerai išvystyta infrastruktūra. Jaukus gamtos prieglobstis suteiks gyventojams galimybę pabėgti nuo miesto triukšmo, pabūti žalumoje ir jaukume.

Šis kvartalas išsiskirs aukštesnės kokybės namais – namų sienos iš keramikinių blokelių, pirmuose ir paskutiniuose aukštuose, pagal savo norą, bus galima įsirengti terasas, gyventojų patogumui kiekvienam butui bus sumontuotas autonominis dujinis šildymas, būsimieji gyventojai galės patys pasirinkti norimą savo buto išplanavimą bei jo užbaigtumą. Gyventojai galės įsigyti požeminę automobilio parkavimo vietą ir kasdienybėje reikalingą sandėliuką. Kvartalas pasižymės savo užbaigtumu, butų išplanavimo gausa, namų spalvingumu, sutvarkyta aplinka bei patogumu, kur derės užmiesčio ramybė ir miestas.

Antrasis projektas palies vieną patraukliausių Kauno miegamųjų mikrorajonų -Eigulių mikrorajoną, kuriame jau šią vasarą planuojamas statyti daugiabutis gyvenamasis namas. Šis rajonas pasirinktas dėka geros geografinės padėties, išvystytos infrastruktūros (vaikų darželiai, mokyklos, parduotuvės), gero susisiekimo su miesto senamiesčiu, centru bei su kitais Kauno rajonais. Planuojamas projektas pilnai susilies su šio rajono dvasia, aplinka bei pirkėjų norais.

Projektas Eigulių mikrorajone, Kalniečių gatvėje, „Korio namas”, tai daugiabutis devynių aukštų gyvenamas namas, susidedantis iš keturių sekcijų, požeminis parkingas, butų skaičius 135, plotas – nuo 44 iki 98 kv.m., projekto trukmė apie1,5 metų, planuojama investicija – apie 40 mln. litų. Buto 1 kv.m. kaina nuo 4900 lt.

„Šiuo metu esame įsigiję sklypų už 4 milijonus eurų. Vien Žemųjų Kaniūkų statybų pirmajam etapui skirti apie 40 mln. litų. Planai ir galimybės yra labai dideli, svarbiausia, kad nemažėtų sklypų pasiūla,” – sakė A.Činskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.