Velykų proga „Senamiesčio dominijos“ kiaušinis taps margučiu

Artėjančių Velykų proga Vilniaus „Senamiesčio dominijos” kvartalo prieigose ant granito kolonos įsikūręs gipsinis kiaušinis taps didžiuliu margučiu. Daugiau kaip dviejų metrų aukščio ir beveik pusantro metro pločio gipsinis kiaušinis bus išmargintas augaliniais motyvais ir pavasariškomis spalvomis.

„Prikėlę istorinį „Senamiesčio dominijos” kvartalą naujam gyvenimui, siekiame tęsti atsinaujinimo iniciatyvas, gražindami aplinką bei vilniečių kasdienybę. Atgimstant gamtai, daugiau gyvybės, žalumos bei pavasariškos nuotaikos norime suteikti ir pačiam miestui”,- teigė „Senamiesčio dominijos” kvartalą rekonstravusios bendrovės „Vilniaus kapitalo vystymo projektai” (VKVP) vadovas Gediminas Tursa.

Kiaušinį dekoravusios menininkės, daiktų ir aplinkos dizainerės Lijanos Turskytės teigimu, „Senamiesčio dominijos” kiaušinis marginamas natūraliomis gamtos spalvomis ir motyvais, kartu atsižvelgiant į senamiesčio specifiką. „Norėjau skvereliui suteikti daugiau žalumos, todėl jį dekoravau daugiausia žaliais atspalviais, gėlėmis, augalais, kitais gamtos fragmentais”, – pasakojo menininkė.

Prieš marginimą Pylimo, Šv. Stepono ir Raugyklos gatvių sankirtoje esančiame skverelyje stovintis „Senamiesčio dominijos” kiaušinis buvo restauruotas. Jo dekoravimas truko tris dienas – nuo balandžio 3 iki 5 dienos. Kiaušinio pagrindas išliko dramblio kaulo spalvos, o marginimui naudojami žali, pilki, gelsvi ir kiti atspalviai. Dažus kiaušinio marginimui suteikė bendrovė „Tex-Color”.

Pasak L .Turskytės, kiaušinio dekoravimas jai buvo iššūkis, kurio menininkė ėmėsi su dideliu įkvėpimu. „Kiek nuogąstavau dėl darbo mastelio ir viešumo, tačiau nugalėjo tai, kad galėsiu įgyvendinti širdžiai mielą idėją. Tikiuosi, kad pavasariškai atsinaujinęs meno kūrinys džiugins praeivių akis ir širdis”, – sakė menininkė.

Velykiniu margučiu iš Užupio perimtas „Senamiesčio dominijos” kiaušinis virsta jau antrą kartą. Prieš ketverius metus jį išmargino keturių skirtingų Lietuvos regionų tradicijas atstovaujantys tautodailės specialistai.

Atgimusi „Senamiesčio dominija” nuolat skatina meno tradicijas. Kvartale jau keletą metų rengiamos įvairios gerai žinomų menininkų foto ir dailės darbų parodos. Panašias miesto veidą keičiančias iniciatyvas bendrovė ketina tęsti ir ateityje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.