Informacinių seminarų ciklas: finansavimas Lietuvos institucijų bendradarbiavimui su užsienyje dirbančiais mokslininkais

Balandžio 4 dieną Vilniuje prasidėjo informacinių seminarų ciklas, kuriuose pristatomos galimybės gauti finansavimą Lietuvos institucijų bendradarbiavimui su užsienyje dirbančiais Lietuvos mokslininkais.

Seminaruose, kurie skirti Lietuvos mokslo centrams (aukštosioms mokykloms, mokslinių tyrimų institutams ir kt.), Lietuvos įmonių asociacijoms ar aukštųjų technologijų įmonėms, informuojama apie projekto „Protų susigrąžinimo programos parengimas ir įgyvendinimas” organizuojamus užsienyje mokslinį darbą dirbančių Lietuvos piliečių trumpalaikius vizitus į Lietuvos mokslo ir tyrimų institucijas. Vizitais siekiama užtikrinti glaudesnius ryšius bei bendradarbiavimą tarp šiuo metu užsienyje dirbančių Lietuvos mokslininkų bei Lietuvos mokslo ir tyrimų institucijų.

Pirmasis informacinis seminaras, surengtas Vilniaus universitete, sulaukė daugiau nei 30 institucijų, besidominčių galimybe priimti užsienyje dirbančius lietuvius tyrėjus savo institucijose.

Pasak projekto vadovo dr. Tomo Žalandausko, toks susidomėjimas džiugina, nes tai galimybė užsienio mokslo centruose sukauptas žinias ir patirtį perimti priimančios institucijos darbuotojams: doktorantams, mokslininkams ir kitiems tyrėjams.

Projekto iniciatoriai taip pat tikisi, kad užsienyje dirbančių mokslininkų vizitai ir projekto įgyvendinimas sustiprins Lietuvoje dirbančių ir išvykusių mokslininkų socialinius ryšius, bendradarbiavimą, padės užsienyje dirbantiems mokslininkams ieškoti grįžimo į Lietuvą galimybių, o Lietuvos mokslo centrams bei įmonėms – susirasti ir pritraukti tikslinius tyrėjus, dirbančius užsienyje.

Informacinius seminarus, kuriuose Lietuvos institucijoms pristatoma galimybė gauti finansavimą bendradarbiavimui su užsienyje dirbančiais Lietuvos mokslininkais, ketinama surengti Kaune (balandžio 5 d.), Klaipėdoje (balandžio 13 d.) bei Šiauliuose.

Jau susipažinusiems su projekto galimybėmis, Užsienio lietuvių rėmimo centras primena, kad paraiškas dalyvauti konkurse tyrėjai ir priimančios institucijos kviečiami teikti elektronine forma, naudojant Elektroninę paraiškų pateikimo sistemą (EPPAS) vizitai.eppas.lt. Aktualius dokumentus bei daugiau informacijos apie mokslininkų vizitų finansavimą ir įgyvendinamą projektą, pareiškėjai ir visi besidomintys gali rasti interneto svetainėje www.ulrc.lt/mokslininkams arba interneto portale, kuris skirtas užsienyje esantiems tyrėjams www.sugrizimai.lt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Mokslas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.