ECB vadovas gina centrinio banko požiūrį į infliaciją

Tiek Europos centrinis bankas (ECB), tiek JAV federalinis atsargų bankas tvirtina, jog kainų stabilumas būtinas, kad būtų užtikrintas ekonomikos stabilus augimas ir užimtumas, teigia ECB vadovas Žanas Klodas Trišė (Jean Claude Trichet).

Artėjant balandį vyksiantiems prezidento rinkimams Prancūzijoje ministrai ne kartą reikalavo sustiprinti politikų vaidmenį ECB sprendimuose, susijusiuose su monetarine politika.

Tačiau duodamas interviu Prancūzijos televizijos kanalui LCI, Ž. K. Trišė pastebėjo, kad panaši kritika nėra pagrįsta.

„Mano kolega Benas Bernankė (Ben Bernanke), kaip ir aš, yra tos nuomonės, kad kainų stabilumas yra būtina sąlyga, siekiant užtikrinti ekonomikos augimą ir ilgalaikį užimtumą, – sakė jis. – Visi centriniai bankai siekia kainų stabilumo”.

„Europos Sąjungos (ES) statistikos agentūros „Eurostat” duomenimis, nedarbas Prancūzijoje vasarį buvo didžiausias euro zonoje, ir daugelis politikų prabilo apie tai, kad ECB monetarinė politika nenaudinga Prancūzijos įmonėms.

Tačiau Ž. K. Trišė nesutinka su šiais pareiškimais, tvirtindamas, kad per pastaruosius aštuonerius metus buvo pastebimas aktyvus darbo vietų kūrimas.

„Skaičiai akivaizdžiai prieštarauja nuomonei tų, kas mano, jog ECB trukdo naujų darbo vietų kūrimui”, – sakė jis, pridurdamas, kad nuo tada, kai 1999 metais buvo įvesta bendra Europos valiuta, euro zonoje buvo sukurta per 12 mln. darbo vietų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.