„British Airways” dažniau nei kitos oro linijos pameta savo keleivių bagažus

Stambiausia britų oro vežėja „British Airways” pirmauja oro kompanijų, dažniausiai praėjusiais metais pametusių savo keleivių bagažą, sąraše. Statistikos duomenimis, kuriuos paskelbė Europos oro kompanijų asociacija (AEA), 2006 metais iš tūkstančio „British Airways” keliautojų vidutiniškai 23 pasigenda bagažo.

Kompanijos atstovai patvirtino, kad asociacijos pateikti duomenys yra teisingi, ir atsiprašė savo klientų. „Mes pripažįstame, kad bendras keleiviams teikiamų paslaugų lygis praėjusiais metais neatitiko deramo standarto”, – kompanijos direktoriaus Džefo Vonto (Jeff Want) žodžius citavo BBC.

Prie oro kompanijų, dažnai pametančių savo keleivių bagažus, taip pat priskiriamos Vokietijos „Lufthansa”, Prancūzijos „Air France” ir Italijos „Alitalia”.

Apie 85 proc. bagažo buvo sugrąžinta jų savininkams per 48 valandas, tačiau buvo atvejų, kai bagažas apskritai dingdavo.

Praėjusiais metais 24 stambiausios oro vežėjos pametė daugiau kaip 5,6 mln. bagažo vienetų (vidutiniškai 15,7 tūkstančiui keleivių). Kaip nurodė asociacijos atstovas, realus pradingusių daiktų skaičius gali būti dar didesnis, nes kai kurios stambios oro bendrovės nepateikė savo duomenų. Be to, tokios populiarios „pigių skrydžių” oro bendrovės, kaip „Ryanair” ir „Easyjet”, neįtrauktos į asociaciją. Dėl šios priežasties sąraše nėra ir Rusijos oro bendrovių.

Kaip teigia AEA atstovai, bagažo pametimas keleiviams paprastai sukelia nemažą stresą. Mėginimai kuo greičiau išreikalauti, kad oro kompanijos grąžintų prarastus daiktus, sukelia keleiviams nemažai rūpesčių. Dėl šios priežasties Keleivių teisių apsaugos organizacija jau pareikalavo, kad Europos Komisija rengtų atitinkamą statistiką, kuria remiantis galima bus „sugėdinti” nusikaltusias oro kompanijas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.