Panevėžyje iškils Santarvės rūmai

Po kelerių metų Panevėžio kultūros ir poilsio parke ant Nevėžio upės kranto turėtų būti pastatyti Jono Pauliaus II Santarvės rūmai. Vienas pagrindinių šio statinio akcentų bus nauja miesto bažnyčia.

Pasak dienraščio „Lietuvos žinios”, Santarvės rūmų statybos iniciatorius – Panevėžio vyskupijos generalvikaras, bažnytinės ir civilinės teisės daktaras Robertas Pukenis. Šis kunigas mieste ir rajone atstatė jau keturias šventoves. Tikėtina, kad Santarvės rūmai ir nauja bažnyčia bus statomi gavus lėšų ir iš Europos Sąjungos (ES) fondų.

Anot R.Pukenio, Santarvės rūmai turėtų būti itin puošnus 8 tūkst. kvadratinių metrų statinys, o pačių rūmų unikalumą turėtų atspindėti Rūpintojėlio šventovė.

Santarvės rūmų sumanytojas taip pat tikisi juose įkurti sakralinio meno muziejų – būtų galima surinkti bažnyčių pastogėse dūlančius senus kryžius ir įvairius kitus religinio meno eksponatus. Rūmuose atsirasiančiame Jono Pauliaus II muziejuje numatoma eksponuoti popiežių nuotraukas, jų medalius ir paveikslus. Šių eksponatų tikimasi gauti iš Vatikano fondų.

Rūmuose bus kaupiamos ne tik muziejinės vertybės. Numatyta puoselėti šiandienos žmonių dvasią, skatinti bendravimą. Tam pravers biblioteka, skaitykla, konferencijų salė, galop – kavinukė. Jei panorės, vietos Santarvės rūmuose ras ne vien katalikai, bet ir kitų konfesijų atstovai – projekte numatytos patalpos, kuriose šie žmonės galės rinktis ir puoselėti dvasines bei kultūrines vertybes.

Kadangi Santarvės rūmai turėtų įsikurti vienoje gražiausių Panevėžio vietų bei užimti daugiau nei dviejų hektarų teritoriją, joje numatoma įkurti skulptūrų parką. Pasak R.Pukenio, šiandien pastatyti rūmus kainuotų maždaug 20 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.