Individualių įmonių savininkų dėmesiui

Gyventojo (individualios įmonės savininko) pajamos, gautos iš individualios įmonės pelno po apmokestinimo, apmokestinamos 15 proc. pajamų mokesčio tarifu, neatsižvelgiant į tai, kurio mokestinio laikotarpio pelnas yra gautas. Taip pat nesvarbu, ar šias pajamas iš pelno individualios įmonės savininkas gavo pirmą ar antrą 2006 metų pusmetį. Taigi 2006 metais gyventojo gautos pajamos iš individualios įmonės pelno yra apmokestinamos 15 proc. pajamų mokesčio tarifu, nepriklausomai nuo to, kokio laikotarpio pelnas buvo paskirstytas ir kokį 2006 metų pusmetį šis pelnas uždirbtas bei išmokėtas savininkui.

Taip pat primename apie individualių įmonių savininkams taikomą lengvatą: 2006 metais iš individualios įmonės pelno po apmokestinimo gautų pajamų suma, kuri neviršija 3480 litų (neapmokestinamasis pajamų dydis (NPD) padaugintas iš 12 mėnesių), yra neapmokestinama pajamų mokesčiu.

Tačiau jei individualios įmonės savininkas 2006 metais iš įmonės gavo daugiau pajamų nei buvo pelno po apmokestinimo, tai visa pajamų suma, viršijanti pelną po apmokestinimo, yra apmokestinama taikant:

· 33 proc. pajamų mokesčio tarifą – jei ji gauta 2006 metų sausio-birželio mėnesiais, arba

· 27 proc. pajamų mokesčio tarifą – jei ji gauta 2006 metų liepos-gruodžio mėnesiais.

Atkreipiame dėmesį, kad individualių įmonių savininkai, 2006 metais gavę anksčiau minėtų pajamų, privalo iki šių metų gegužės 2 dienos pateikti metinę gyventojų pajamų mokesčio deklaraciją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Specialistai konsultuoja su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.