Stalo tenisas: paskutinis dueto titulas

Į Lietuvą sugrįžusi šių metų Europos stalo teniso mišrių dvejetų čempionė Rūta Garkauskaitė-Paškauskienė įėjo į istoriją, nes daugiau mišrių dvejetų varžybų Europoje bent jau kol kas nebus

Savaitgalį Serbijos sostinėje baigėsi Europos stalo teniso pirmenybių mišrių dvejetų varžybos. Jas laimėjo Garkauskaitė-Paškauskienė drauge su serbu Aleksandru Karakaševičiumi.

Įėjo į istoriją

Tai buvo trečias ir paskutinis Garkauskaitės-Paškauskienės mišrių dvejetų varžybose iškovotas Europos pirmenybių aukso medalis. Mat per kitą Europos čempionatą dvejetų kovų nebus. Lietuvės ir serbo duetas laimėjo 2000-ųjų ir 2005-ųjų pirmenybes, o 2003-iaisiais buvo antras.

„Gaila, kad šis čempionatas mišriems dvejetams – paskutinis. Įėjome į istoriją kaip paskutiniai čempionai. Su Aleksandru atsisveikinome visam laikui, nes per pasaulio čempionatus gali žaisti tik tų pačių valstybių atstovų poros, – kalbėjo vakar į Lietuvą sugrįžusi Garkauskaitė-Paškauskienė. – Visos šalys nubalsavo, kad reikia panaikinti tokias varžybas. Taigi dvejetų neliks, bus tik asmeninės ir komandinės varžybos. Treneriai ar delegatai nusprendė, jog to nebereikia, nors tokios varžybos visada buvo. Blogai mums, nes dar galėjome laimėti.”

Prieš šį čempionatą stalo tenisininkė vylėsi iškovoti medalį. „Aišku, medalių norėjome, bet buvo sunku patikėti, kad tris kartus laimėsime aukso apdovanojimus”, – sakė sportininkė.

Kinų invazija

Kadangi stalo teniso čempionatas vyko Belgrade, Garkauskaitė-Paškauskienė jautė didžiulį palaikymą, nes Serbija – partnerio gimtinė. „Žaidžiau pusiau namie. Iš tikrųjų buvo daug sirgalių, mus jie labai aistringai palaikė. Gal karštas serbų kraujas turėjo įtakos… Tikrai buvo smagu žaisti”, – tikino sportininkė.

Garkauskaitė-Paškauskienė su Karakaševičiumi finale 4:0, 4:0 sutriuškino Rusijos porą Feodorą Kuzminą ir Oksaną Fadejevą. Tačiau lietuvei ne finalas buvo sunkiausias, o aštuntfinalio kovos su prancūzais ir ketvirtfinalio – su rusais. „Žaisdami su rusais pirmavome 3:0, bet paskui viskas pakrypo ne mūsų naudai. Pamaniau, neduok Dieve, teks pralaimėti. Laimė, susigriebėme ir laimėjome 4:2, – pasakojo sportininkė. – Mūsų žaidimas labai pagerėjo, kai iškopėme į pusfinalį ir užsitikrinome medalius. Tada dingo įtampa, neliko jokio jaudulio ar nervinimosi – žaidėme ramiai ir užtikrintai.”

Asmeninėse varžybose lietuvei taip gerai nesisekė. Ji per antrąjį etapą 3:4 pralaimėjo Italijai atstovaujančiai kinei Yu Wang. „Man nepasisekė gal dėl to, kad koncentruojuosi į porų žaidimą. Be to, moterų varžybose dalyvauja labai daug Kinijos stalo tenisininkių. Beveik kiekvienai valstybei atstovauja po dvi kines. Labai sunku su jomis kovoti. Gaila, kad nepasisekė, bet juk negali visur taip gerai pasirodyti”, – svarstė sportininkė. Stalo tenisininkės žodžius patvirtino ir moterų asmeninių varžybų finalas. Jame žaidė Liuksemburgui ir Olandijai atstovaujančios kinės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.