„Snaiperis” (Shooter)

Jau užsitarnavęs gerą veiksmo filmų kūrėjo reputaciją („Sukeisti žudikai”, „Saulės ašaros”, „Išbandymų diena”) režisierius Antoine’as Fuqua įrodo, kad šis jo vardas – ne trumpalaikė sėkmė. „Snaiperis” yra bene brandžiausias ir labiausiai įtemptas jo veiksmo filmas.

Dar gana jaunas, buvęs JAV jūrų pėstininkų snaiperis, Bobas Ly Svageris (akt. Markas Wahlbergas) po nepavykusios specialiosios operacijos pasitraukia iš kariškių gretų. Jis pasirenka atsiskyrėlio gyvenimą, tačiau jo viltims surasti ramybę nelemta išsipildyti. Bobas -pernelyg geras specialistas, kad būtų taip lengvai pamirštas. Kai JAV specialiosios tarnybos imituoja neva atskleistą planą nužudyti šalies prezidentą, suprasdamas, kad yra reikalingas, B. Ly Svageris sugrįžta. Tarnyboje jo laukia nemalonus netikėtumas: Bobas išduodamas ir netgi pats apkaltinamas bandymu nužudyti JAV lyderį!
Tie, kurių galvose gimė planas „pakišti” snaiperį, net nenutuokė, kokiu žmogumi sumanė pasinaudoti… Su dviem kulkomis kūne snaiperis pabėga nuo persekiotojų ir nusprendžia pats išsiaiškinti, kas yra tikrasis išdavikas ir kas iš tikrųjų bandė pasikėsinti į prezidentą. Prasideda nacionalinė žmogaus medžioklė. Tik jos organizatoriai kol kas nenutuokia, kad medžiojamieji yra būtent jie.
Filmas tikrai įtraukia. Neturėtų nuobodžiauti netgi moterys!

„Snaiperis” (Shooter) Veiksmo filmas

Rež. Antoine’as Fuqua („Išbandymų diena”, „Karalius Artūras”, „Saulės ašaros”, „Sukeisti žudikai”)

Vaidina: Markas Wahlbergas („Infiltruoti”, „Keturi broliai”, „Itališkas darbelis”, „Beždžionių planeta”, „Trys karaliai”, „Pašėlusios naktys”), Danny’is Gloveris („Svajonių merginos”, „Manderlėjus”, „Pjūklas”, „Mirtinas ginklas”), Rhona Mitra („Deivido Geilo paslaptis”, „Žmogus be šešėlio”, „Mergina iš Alabamos”), Michaelis Peńa („Pasaulio prekybos centras”, „Babelis”, „Mergina, verta milijono”, „Avarija”, „Dingti per 60 sekundžių”), Eliasas Koteasas („Plonytė raudona linija”, „Kerštas”, „Novokainas”, „Gataka”, TV serialas „Sopranai: mafijos kronika”), Kate Mara („Kuprotas kalnas”, „Kaliforniečiai”, „Paklydėlės širdys”)

Trukmė: apie 120 min.
Oficiali svetainė: www.shootermovie.com

Premjera Lietuvoje: 2007 04 20

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.