Įkaitu pagrobtas Afganistano žurnalistas kreipėsi pagalbos į prezidentą

Afganistane prieš mėnesį kartu su italų žurnalistu talibų sukilėlių pagrobtas afganas vertėjas asmeniškai kreipėsi pagalbos į prezidentą Hamidą Karzai (Hamidą Karzajų), kartu mesdamas jam kaltinimą, esą jis rūpinasi tik užsieniečiais.
„Jūs pamiršote Afganistano žurnalistą. Jūs rūpinatės tik užsieniečiais ir nesirūpinate afganais”, – sakė Ajmalas Naqshbandi (Adžmalas Nakšbandis), kreipdamasis į prezidentą.

Jo žodžius penktadienį vakare prezidentui perdavė pakistanietis žurnalistas Rahimullah Yusufzai (Rahimula Jusufzajus).

Afganų žurnalistas ir vertėjas A.Naqshbandi, vairuotojas Sayedas Agha (Sajidas Aga) ir dienraščio „La Repubblica” žurnalistas Danielis Mastrogiacomo (Danielis Mastrodžakomas) buvo pagrobti Helmando provincijoje beveik prieš mėnesį.

S.Aghai buvo nukirsta galva. Tokį žingsnį daugelis apžvalgininkų pavadino mėginimu daryti spaudimą Romai ir Kabului, kad šios paleistų penkis aukšto rango Talibano veikėjus.

Italų žurnalistas buvo išlaisvintas maždaug prieš dešimt dienų, kai Afganistano valdžia paleido penkis talibus, ir iškart grįžo atgal į Italiją.

A.Naqshbandi pakistaniečių žurnalistui sakė, jog Talibano karo vadas mula Dadullah (Dadula) pažadėjęs išlaisvinti jį tada, kai Afganistano valdžia paleis į laisvę dar tris talibų kovotojus.

Pakistaniečių žurnalistui paklausus, kas jam nutiks, jeigu šie trys asmenys nebus paleisti, telefono ragelį perėmė vienas iš Talibano vadų ir atsakė, kad toks sprendimas dar nebuvo priimtas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.