Ukrainos opozicija ragina žmones šeštadienį ateiti į Maidaną ir paremti reikalavimą surengti pirmalaikius parlamento rinkimus

Bloko lyderė Julija Tymošenko, „Mūsų Ukraina” parlamentinės frakcijos vadovas Viačeslavas Kirilenka ir visuomeninio judėjimo „Liaudies savigyna” lyderis Jurijus Lucenka kviečia visus Ukrainos piliečius šeštadienį rinktis Maidano aikštėje ir pritarti reikalavimui surengti pirmalaikius parlamento rinkimus.
„Mes norim, kad žmonės savo dalyvavimu pasakytų prezidentui, jog pasisako už pirmalaikius Rados rinkimus. Man regis, prezidentas remsis viešąja nuomone”, – pareiškė J.Tymošenko žurnalistams po opozicijos atstovų susitikimo su Ukrainos prezidentu penktadienį.

J.Lucenka savo ruožtu pareiškė, kad šeštadienį „Kijeve išmuš tiesos valanda kiekvienam piliečiui, kuris jaučiasi esąs laisvas ir nenori gyventi vadovaujamas ne jo išrinktos vyriausybės”.

Pasak jo, „rytoj opozicija, kaip ir visada mūsų šalyje, laimės drauge su žmonėmis. Mes įvykdėme žmonių reikalavimus – mes vieningi. Dabar žodį tars liaudis ir prezidentas”, – sakė jis.

Jis pridūrė, kad šeštadienį Maidane „nebus jokių provokacijų”, nes milicija, „kaip visada, bus liaudies ir jos konstitucinės teisės, taip pat ir teisės rengti demonstracijas, pusėje”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.