Dosnus sportinės aerobikos čempionatas

Kazlų Rūdoje buvo surengtas 13-asis Lietuvos aerobikos čempionatas. Jis nuo ankstesniųjų skyrėsi tuo, kad pirmą kartą su lietuviais varžėsi užsienio komandos.

Nors buvo kviesti daugelio šalių gimnastai, šįkart atvyko tik latviai ir baltarusiai.

Suaugusiųjų varžybose sėkmingiausiai iš klaipėdiečių kovojo Dalia Čepulytė ir Balys Patalavičius. Jie, pelnę 17,50 balo, iškovojo auksą mišrių porų grupėje.

Trejetų varžybose Aušra Bružaitė, Ignė Srėbaliūtė ir Dalia Čepulytė (17,850 balo) iškovojo vicečempionių titulą. Jas per plauką aplenkė kaunietės – 17,900.

Dar vieną sidabro medalį į uostamiestį parvežė Aušra Bružaitė. Ji merginų vienetų grupėje nusileido tik kaunietei Marinai Grigorjevai. Kaunietės pranašumas nekėlė abejonių. Mūsų gimnastei teisėjai skyrė 16,600 balo, kaunietei – 18,550. Jaunių varžybose Klaipėdos gimnastai laimėjo dviejų grupių kovą.

Auksą laimėjo mūsų šešetukas: Sandra Gibiežaitė, Eglė ir Neringa Vaitkutės, Aistė Jakniūnaitė, Vilma Jurevičiūtė ir Medeinė Malakauskaitė – 15,100 balo.

Ant aukščiausiojo prizininkų pakylos laiptelio kopė ir trejetų varžybas laimėjusios uostamiesčio merginos Simona Pociūtė, Lina Masiulytė ir Aurelija Šeirytė – 16,475.

Du aukso žetonus iškovojo ir mūsų jaunutės.

Šešetų kovą laimėjo Valerija Jurgaitytė, Greta Bružytė, Greta Bimbiraitė, Justina Trimailovaitė, Diana Zubčiuk ir Viktorija Chomutova – 15,300 balo.

Trejetų pirmenybėse dar kartą nepralenkiamos buvo V.Jurgaitytė, G.Bružytė ir G.Bimbiraitė – 15,875.

Sėkmingiausios klaipėdiečiams buvo vaikų varžybos. Čia buvo iškovota net trys aukso, po vieną sidabro ir bronzos medalius.

Šešetukų varžybose daugiausiai balų surinko Guoda Petrauskaitė, Šarūnė Jovaišaitė, Nina Silverstova, Gerda Kazlauskaitė, Idalija Katkutė ir Ieva Bružaitė – 12,750.

Klaipėdos trejeto garbę sėkmingai gynė Enrika Logvinovaitė, Erika Girdenytė ir Vaiva Radzevičiūtė – 14,850.

Berniukų vienetų grupėje klaipėdiečiai užėmė dvi pirmąsias vietas. Čempionu tapo Aleksandras Maškovas – 13,800, vicečempionu Tomas Milerius – 11,900.

Vienintelis bronzos medalis buvo pelnytas mergaičių vienetų grupėje. Jį iškovojo Evelina Zujevaitė – 15,900 balo. Pirmosios buvo kaunietės: Augustė Grigaitytė – 16,000 ir Žaneta Čiugaj – 15,950.

Kazlų Rūdoje rungtyniavusius Klaipėdos „Viesulo” sporto centro gimnastus treniruoja Lilija Kazlauskaitė, Laura Maškova, Birutė Igonina ir Violeta Masiulienė.

Suaugusiųjų, jaunių ir jaunučių amžiaus grupių čempionai ir vicečempionai iškovojo kelialapius į Europos čempionatą, kuris vyks Vengrijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.