Dainininką Radžį nuskriaudė Biržuose

Antradienį jauno panevėžiečio dainininko Radži Aleksandrovičiaus pasirodymą Biržų kultūros centre apkartino biržiečio, Lietuvos nepriklausomų rašytojų sąjungos nario Benedikto Medvedevo išpuolis – prekyba satyros knygele su dainininko atvaizdu. Dainininkas leidybai sutikimo nėra davęs.
„Mane papiktino, kad rašytojas spekuliuoja mano vardu, – PB teigė dainininkas Radži. – Satyrinę knygelę išleido neturėdamas mano sutikimo. Aš prieštarauju, kad joje būtų įdėtas mano atvaizdas ir populiarios mano dainos frazė. Jei žmogus nesupranta, teks aiškintis teisėsaugos pareigūnams”.

Prieš koncertą – prekyba satyrinėmis eilėmis

Į populiaraus Panevėžio apskrityje ir visoje šalyje dainininko Radžio Aleksandrovičiaus koncertą žmonės rinkosi gerokai anksčiau. Anksčiau į Kultūros centrą atvažiavo ir pats dainininkas. Koks buvo jo nustebimas, kai ant B.Medvedevo ką tik išleistos satyros knygelė viršelio žvelgė dainininkas Radži.

„Priėjęs prie lauke knygelėmis prekiaujančio rašytojo B.Medvedevo paklausiau, kodėl jis taip elgiasi? Rašytojas man atsakė, kad taip daro mano garbei. Pasakiau jam, kad tai neleistina ir peržengia visas normas”, – aiškino Radži.

Pagalbos kreipėsi į policiją

Pasak Radžio, satyrinės knygelės autorius su juo kalbėjosi gražiai, tačiau bendraujant su dainininko vadybininke – mandagumo nebeliko. Neapsikęsdamas tokios savivalystės ir gindamas savo teisę į atvaizdą dainininkas iškvietė policijos pareigūnus. Rašytojui teko susirinkti savo kūrybą ir aiškintis komisariate. Ten pat teko vykti ir Radžiui bei jo vadybininkei.

Policijoje R.Aleksandrovičius parašė pareiškimą, jame išreiškė pretenzijas, jog pardavinėjamos knygelės, kurių leidybai jis nėra davęs leidimo. Be to knygelėje yra panaudotas ne tik jo atvaizdas, bet ir išpopuliarėjusios dainos „Ką daryt?” frazė. Rašytojas B.Medvedevas tokiu būdu uždarbiauja iš dainininko populiarumo, nes žmonės knygelę perka pamatę Radžio atvaizdą ant jos viršelio.

„Tai jau ne pirmas toks šio biržiečio išpuolis, – sakė Radži. – Jau pernai ir šiemet kelis kartus su juo bendravau ir sakiau, kad tos knygelės leisti negalima. Tačiau B.Medvedevas teigęs: „Vis tiek aš ją išleisiu”, – sakė Radži.

Biržų rajono PK pareigūnai dabar renka medžiagą ir tikslina aplinkybes. Pasak atstovės spaudai, tik sukaupus medžiagą bus galima spręsti, ar bus pradėtas ikiteisminis tyrimas, ar medžiaga bus perduota kitai instancijai.

Ne pirma satyros knyga

Lietuvos nepriklausomų rašytojų sąjungos narys, 69-erių metų biržietis B.Medvedevas jau yra išleidęs 9 knygeles. Visos jos dedikuotos konkrečiam asmeniui: žmonai, uošvei, buvusiam darbdaviui. Ši, dešimtoji, knygelė buvo parašyta per tuos kelis mėnesius, kai Radži buvo televizijos realybės šou „Kelias į žvaigždes”.

Šimto lapų knygoje iš viso sutalpinta 450 satyrinių ketureilių posmų, kurių kiekvienas pradedamas fraze: „Ką daryt?”

Kiek anksčiau, dar prieš knygai išvystant dienos šviesą, B.Medvedevas spaudoje buvo pareiškęs, kad paruoštą knygą matęs ir Radži, kad esą jos leidimui neprieštaravęs.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , .

3 atsiliepimai į "Dainininką Radžį nuskriaudė Biržuose"

  1. Lietuvis
  2. adelija

    moraline zala vienas milijonas ka tu nezynai netylek

  3. sese

    vienas milijonas nesnauski

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.