Suskaudo galvą dėl apsiginklavusio Kauno

Policijos vadovai pagaliau prisipažino, kad kriminogeninė padėtis laikinojoje sostinėje sunkiai kontroliuojama. Užtat „valdyti” informaciją apie ginkluotus incidentus pareigūnai jau išmoko.

Policijos departamente vakar buvo aptarta pareigūnų veikla užtikrinant viešąją tvarką Kaune. Konstatuota, kad didėjantis šaunamųjų ginklų kiekis antrame pagal dydį šalies mieste tampa rimtu galvos skausmu. Tiesa, pasitarimo dalyviai priėjo prie išvados, kad vertinant ir viešinant faktus reikia aiškiai atskirti kriminalinio pasaulio atstovus nuo su juo nesusijusių kauniečių, kurie taip pat aiškinasi santykius šaunamaisiais ginklais.

Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininkas Algirdas Kaminskas tvirtino, kad vien pernai kauniečiai įsigijo daugiau nei 11 tūkst. dujinių ir pneumatinių šaunamųjų ginklų, o šiemet šis skaičius jau viršija 5 tūkst. Dažniausiai ir aktyviausiai ginkluojasi būtent jaunimas.

Pasak Kaminsko, dėl tokių skaičių nesunku daryti prielaidą, kad visiškai išvengti ginkluotų incidentų nepavyks. Tiesa, Kaminskas pabrėžė, kad toli gražu ne visi tokie incidentai buvo kriminaliniai.

Jau ne vieną mėnesį Kaune nusikalstamų veikų panaudojant šaunamuosius ginklus akivaizdžiai daugėja. Ryškėja ir dar kelios nerimą keliančios tendencijos. Pirmiausia – informacijos blokada. Būtent policija bandė nuslėpti kovo 22 dienos įvykį, kai prie Kauno klinikų buvo rastas septyniolikmetis, turintis šautinių žaizdų. Kaip vėliau išsiaiškino žurnalistai, jaunuolis – pareigūnams gerai žinomo nusikalstamo pasaulio „veterano”, pravarde Kukas, sūnus. Vaikinas vos prieš kelias savaites Kauno miesto apylinkės teismo nuteistas trims mėnesiams laisvės atėmimo, bausmės vykdymą atidedant dvejiems metams. Bausmė buvo skirta už pernai birželį įvykusį chuliganišką incidentą, kai nukentėjo vieno Kauno policijos vadovo sūnus.

Visuomenei nebuvo pranešta ir apie mažiausiai keturis praėjusio penktadienio ir šeštadienio įvykius, kai mieste vėl buvo panaudoti ginklai.

Nemažai klausimų sukėlė ir naujausias įvykis. Antradienio vakarą į Kauno VPK kreipėsi septyniolikmetis ir tvirtino, jog prie Vaišvydavos karjero esančioje Dubravų gatvėje jį ir drauge buvusius du draugus sumušė trys smurtautojai, be to, per užpuolimą panaudojo ir pistoletą. Nukentėjęs vaikinas tvirtino, kad užpuolikai nuvažiavo automobiliu. Praėjus vos kelioms minutėms po pranešimo policijos patruliai šį automobilį sulaikė. Jame rado du neblaivius Kauno miesto Panemunės policijos komisariato tyrėjus. Abu pareigūnai buvo neuniformuoti ir ne tarnybos metu. Jų draugas „VW Passat” vairavęs vyriškis turėjo pistoletus „Walther P 99 AS” ir „Sigsauer Mosquito”. Abu ginklai vyriškiui išduoti savigynai.

Abu kriminalistai po apklausos buvo paleisti. Jie nebuvo nušalinti nuo darbo. Vos keletą metų dirbančių tyrėjų likimą spręs Kauno apygardos prokurorai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.