„Creditinfo Lietuva“ apyvarta išaugo 66 proc.

Didžiausią Lietuvoje skolininkų duomenų bazę administruojanti bendrovė „Creditinfo Lietuva” pernai gavo 1,26 mln. Lt pajamų. Tai beveik 66 proc. daugiau nei 2005-aisiais, kuomet įmonė pasiekė 0,76 mln. Lt apyvartą.

Praėjusiais metais įmonė gavo 143 tūkst. Lt pelno neatskaičius mokesčių. Jis investuojamas į programinės įrangos atnaujinimą, žmogiškųjų išteklių bei į informacijos saugumo stiprinimą.

Anot „Creditinfo Lietuva” generalinio direktoriaus Andriaus Bogdanovičiaus, sėkmingus 2006 metų finansinius rezultatus labiausiai lėmė SAIS plėtra. Šios sistemos vartotojų, tikrinančių savo klientų ir partnerių mokumą bei patikimumą, skaičius pernai išaugo perpus.

„Vis daugiau įmonių naudojasi viešais skolininkų registrais ir mažina savo verslo riziką. Besiplečianti SAIS sistema tampa efektyvia ir korektiška priemone skoloms susigrąžinti. Apdairios bendrovės tikrina savo verslo partnerius ir atsisako kredituoti kitoms įmonėms įsiskolinusius fizinius bei juridinius asmenis. Taip skolininkai, norėdami įsigyti paslaugas su atidėtu mokėjimu, verčiami įvykdyti savo finansinius įsipareigojimus kreditoriams” – teigia „Creditinfo Lietuva” generalinis direktorius Aandrius Bogdanovičius.

„Creditinfo Lietuva”, šiemet ketina pasiekti 3,4 mln. Lt metinę apyvartą. Gerų rezultatų įmonė tikisi išplėtusi paslaugų savo klientams paketą. Augimą turėtų paskatinti iš skolų išieškojimo bendrovės „Creditcollect” perimtos kreditingumo vertinimo paslaugos bei klientų ratas.

Iki vasaros pabaigos bendrovė ketina įsteigti Kreditų biurą – duomenų bazę, kurioje kaupiama ir savanoriškai keičiamasi informacija apie privačius ir juridinius asmenis. Kreditų biuras leis sumažinti įmonių ir gyventojų kreditavimo riziką bei suteiks stabilumo Lietuvos finansų rinkai.

„Creditinfo Lietuva” šiemet taip pat žada didelį dėmesį „Creditinfo Lietuva” skirti jau esamų paslaugų kokybei gerinti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.