Pasaulio ralio čempionatas – per BTV

Nuo balandžio 2 d. BTV pradeda transliacijas iš pasaulio autoralio čempionato. Žiūrovai turės galimybę stebėti lenktynininkų kovas visuose likusiuose dvylikoje 2007-ųjų metų čempionato etapų: Portugalijoje, Argentinoje, Italijoje, Graikijoje, Suomijoje, Vokietijoje, Naujojoje Zelandijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje, Japonijoje, Airijoje ir Didžiojoje Britanijoje.
Nuo sausio mėnesio prasidėjęs čempionatas žada automobilių sporto aistruoliams nemažai staigmenų ir intrigos. Po pirmųjų 4 etapų pasaulio čempiono vardą ginantis prancūzas Sebastienas Loebas su atnaujintu „Citroen C4” jau atsilieka nuo itin sėkmingai šiais metais lenktyniaujančio suomio Marcuso Gronholmo ir „Ford Focus” ekipos. Nuo lyderių kiek daugiau atsilikusios „Subaru Impreza”, „Citroen Xsara” ir dar dvi „fordais” važiuojančios ekipos sportinio optimizmo taip pat nepraranda – prieš akis dar devyni lenktynių mėnesiai ir fortūna gali nusišypsoti bet kam. Apie revanšą svajoja ir „Peugeot” komanda (2000-2002 m. pasaulio čempionė) ir skubiai automobilius tobulinanti „Skoda Fabia” ekipa.
Pasaulio autoralio čempionatas – nuo 1973 m. organizuojamas garsiausias pasaulyje lengvųjų automobilių sporto renginys. Pastaruoju metu ralis kasmet vyksta 16 etapų, kurie parenkami taip, kad lenktynininkams vairavimo meistriškumą tektų įrodinėti kuo įvairesnėmis gamtos sąlygomis: nuo snieguotų Skandinavijos miškų iki Meksikos dykumų trasų ar Graikijos kalnų kelių. Pagal taisykles, varžyboms galima naudoti tik pritaikytus sportui serijinės gamybos automobilius su nedidesniais kaip 2 litrų darbinio tūrio varikliais. Tiesa, net plika akimi nesunku pastebėti, ko vertas toks „pritaikymas” – automobiliai tampa tikrais technikos šedevrais, naudojamos pačios pažangiausios ir brangiausios technologijos, o variklių galia išauga trigubai – iki 300 AG. Automobilius gaminančioms kompanijoms ralio čempionatas yra ir tarpusavio kovos dėl įvaizdžio arena, ir proga išbandyti naujus techninius sprendimus.

Pasaulio autoralio čempionatas – pirmadieniais, 23.15 val. per BTV. Reportažus iš lenktynių komentuos Nerijus Kesminas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.