„Oracle diena’07″– didžiausia verslo informacinių technologijų konferencija Lietuvoje

Vakar Vilniuje įvyko informacinių technologijų specialistams ir verslo atstovams skirta konferencija „Oracle diena ‘07”. Kasmetiniame renginyje apsilankė virš 600 dalyvių.
Jau tradicija tapusiame renginyje kiekvienais metais dalyvauja iki 500 dalyvių. Šiemet konferencija viliojo net 42 sesijomis skirtingoms verslo industrijoms ir veiklos sritims bei naujausių IT sprendimų tendencijų pristatymu.

Konferencijoje pranešimus skaitė ne tik Oracle, bet ir Oracle partnerių bei klientų atstovai- „Informacinės technologijos”, „IBM Lietuva”, „Alna Intelligence”, „Proginta”, „Elsis”, „Ernst&Young”, „Omnitel”, „Sun Microsystems”, „IBM Montpellier”, „Kvazar-Micro Baltic”, „Parex bankas”, HP, „Algoritmų sistemos”.

Plenarinėje renginio sesijoje, skirtoje IT vadovams, IT rinkos tendencijas pristatė pasaulinės rinkos tyrimų bendrovės IDC astovas Tom Varva. Jis teigė, jog, 2006 m. Baltijos šalių informacinių technologijų rinkos pajamos buvo daugiau nei 1 milijardas JAV dolerių. Tuo tarpu vakarų Europoje- 356,59 milijardai dolerių. T. Varva prognozavo, jog, kalbant apie IT rinką centrinėje ir rytų Europoje, greičiausiai augs viešasis ir sveikatos apsaugos sektoriai.

Pranešimą konferencijoje skaitė ir ekonomikos savaitraščio „The Economist” viceprezidentas Europai, Vidurio rytams ir Afrikai Nenad Pacek. Pasak jo, centrinė ir rytų Europa nuo 1999 metų yra sparčiausiai augantis regionas pasaulyje. „Lietuvos augimas didesnis nei kitų sparčiai besivystančių šalių vidutinis augimas. Tikimasi, jog 2007-2011 m. Baltijos šalių rinka išaugs 6,5%. Manau, jog kaip dabar į Airiją, taip ir į Lietuvą ims grįžti emigravę piliečiai”,- teigė N. Pacek. Jis taip pat pridūrė, jog pasiekti ES senųjų narių gyvenimo standartus Lietuvai prireiks 40-50 metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.