Klaipėdos sąvartyne – paskutinė pavasarinė talka

Ketvirtadienį į talką išeis Kalotės sąvartyne savanoriškai dirbantys žmonės, kurie čia rado laikinus namus ir pragyvenimo šaltinį. Kartu su Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) darbuotojais talkininkai kiekvieną pavasarį švarina sąvartyno teritoriją ir aplinkinius miškelius.
„Tradiciškai kasmet žmones pakviečiame patalkinti ir jie geranoriškai sutinka. Per talkas prirenkame nemažai vėjo po aplinką išnešiotų šiukšlių”,- sakė KRATC meistrė Dijana Meškauskienė. Šiuo metu sąvartyne kasdien atliekas rūšiuoja apie 100 žmonių, kurių trečdalis nuolat gyvena šalia sąvartyno suręstose lūšnelėse, o likusieji uždarbio ieškoti atvyksta iš aplinkinių kaimų. Dalis sąvartyno žmonių turi ir nuolatinį darbą antrus metus čia veikiančioje bendrovėje „Anabazis”, užsiimančioje antrinių žaliavų parengimu.

Šiemetines pavasario talkas Kalotės sąvartyne, į kurį šiuo metu vežamos buitinės atliekos iš Klaipėdos miesto, jau galima laikyti paskutinėmis. Kitąmet sąvartynas bus uždarytas, nes buitinės atliekos ne tik iš uostamiesčio, bet ir visos Klaipėdos apskrities bus gabenamos į pagal Europos Sąjungos aplinkosauginius reikalavimus įrengta regioninį Dumpių sąvartyną. Dumpių sąvartyną ketinama pradėti eksploatuoti jau šių metų pabaigoje ir jame vietos benamiams nebeatsiras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.