Seimo valdyba penktadienį laukia VSD argumentų dėl pranešimų apie baigtus rezonansinius tyrimus

Valstybės saugumo departamentas (VSD) Seimo valdybai pažadėjo penktadienį pateikti medžiagą, kuri įrodys departamento vadovo Arvydo Pociaus pranešimus iš parlamento tribūnos apie baigtus rezonansinius tyrimus.
„Turime jau VSD atsakymą, kad penktadienį 13 valandą mums bus pateikti Seimo valdybai atsakymai į visus tuos klausimus, kurie buvo paskelbti”, – po Seimo valdybos posėdžio trečiadienį žurnalistams sakė parlamento vadovas Viktoras Muntianas.

Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas, įpareigotas Seimo valdybos, praėjusią savaitę kreipėsi į VSD vadovą, prašydamas įrodymų, kuriais būtų pagrįsti iš Seimo tribūnos nuskambėję teiginiai.

Prieš porą savaičių kalbėdamas Seime A.Pocius pareiškė, jog aukšti VSD pareigūnai pardavinėjo slaptą informaciją nedraugiškoms valstybėms, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) vadovas Algimantas Matulevičius praeityje buvo susijęs su KGB, VSD yra ištyręs buvusio savanorio ir saugumiečio Juro Abromavičiaus nužudymą, geležinkelio tilto per Bražuolės upelį susprogdinimą ir, anot A.Pociaus, „beveik žino”, kas sprogdino laikraščio „Lietuvos rytas” redakcijos pastatą.

Po šios A.Pociaus kalbos Seimas nepritarė prezidento dekretui, kuriuo jis teikė sprendimą atleisti VSD direktorių.

Dėl A.Pociaus pareiškimų buvo sušaukta Valstybės gynimo taryba (VGT), kuri, apsvarsčiusi VSD vadovo pateiktą informaciją, ją perdavė tirti Generalinei prokuratūrai.

Nors parlamentas po A.Pociaus kalbos nepritarė jo atleidimui, procedūra dar nėra baigta.

Statutas numato, jog, Seimui nepritarus nutarimo projektui, sprendžiama – grąžinti jį tobulinti ar atmesti.

Kadangi šios procedūros nebuvo, pasak Seimo pirmininko, parlamentarai dar nepriėmė galutinio sprendimo dėl A.Pociaus likimo, o tą ruošiamasi padaryti gavus VSD vadovo atsakymus.

Prezidentas Valdas Adamkus teikė Seimui sprendimą atleisti A.Pocių, atsižvelgdamas į jo atsistatydinimo pareiškimą po to, kai parlamentarai pernai žiemą patvirtino nepalankias VSD veiklos parlamentinio tyrimo išvadas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.