Teismas ėmėsi dar vienos buvusio saugumo kontržvalgybininko tarnybos bylos

Vilniaus apygardos administracinis teismas trečiadienį už uždarų durų pradėjo nagrinėti buvusio Valstybės saugumo departamento (VSD) kontržvalgybos vadovo Vytauto Damulio skundą dėl atleidimo iš tarnybos.
V.Damulis iš pradžių buvo nušalintas nuo tarnybos, o kiek vėliau, netekęs leidimo dirbti su slapta informacija, buvo atleistas.

Teismas vasario 5 dieną jau atmetė V.Damulio skundą dėl laikino nušalinimo nuo tarnybos kaip nepagrįstą. Dabar pareiškėjas siekia panaikinti VSD generalinio direktoriaus įsakymą dėl atleidimo iš darbo.

V.Damulis žiniasklaidoje buvo įvardytas kaip vienas „kurmių”, esą be vadovybės sankcijos

teikęs tarnybinę informaciją kai kuriems politikams.

Pats V.Damulis interviu žiniasklaidai savo nušalinimą įvertino kaip „susidorojimą” už liudijimą VSD veiklą tyrusiam Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK).

Be V.Damulio, su darboviete bylinėjosi jo buvę pavaldiniai – Vilmantas Bieliauskas ir Kastytis Braziulis. Jų skundų teismas taip pat nepatenkino. K.Braziulis yra atleistas, o dėl V.Bieliausko veiksmų iki šiol atliekamas tarnybinis patikrinimas.

NSGK pirmininkas Algimantas Matulevičius anksčiau prašė Generalinės prokuratūros ištirti šių pareigūnų atleidimo priežastis. Sausio pradžioje Generalinė prokuratūra pranešė nematanti pagrindo pradėti dėl to ikiteisminį tyrimą.

Generalinė prokuratūra, atsakydama į A.Matulevičiaus paklausimą dėl komitetui liudijusių pareigūnų likimo, atkreipė dėmesį, kad minėti pareigūnai nusprendė patys ginti savo teises, ir dėl nušalinimo nuo pareigų bei atleidimo iš tarnybos savarankiškai kreipėsi į teismą.

Taip pat Generalinės prokuratūros atsakyme minima, kad A.Matulevičiaus prašyme nurodytos VSD pareigūnų nušalinimo nuo pareigų ir atleidimo iš tarnybos numanomos priežastys neturi Baudžiamajame kodekse numatytų nusikalstamų veikų požymių, todėl nėra pagrindo pradėti ikiteisminį tyrimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.