Paplūdimius niokojo ir audros, ir žmonės

Valdininkai dar tiksliai nesuskaičiavo, kiek žalos žiemos sezonu buvo padaryta miesto paplūdimiams, tačiau jau dabar akivaizdu, kad audros ir vandalai nuostolių pridarė nemažai.

„Išlaužyti lentiniai takeliai, daugelis suolų, išdraskyti mėlynosios vėliavos stendai, skydai”, – žmonių išdaigas vardijo Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Nemažai nuostolių pridarė ir žiemą siautusios audros – išdraskytos žabtvorės.

Šiandien I. Šakalienė žada susitikti su Klaipėdos apskrities specialistais ir aptarti, kaip bus tvarkomos išdraskytos žabų tvorelės ir kaip bus sprendžiama naujųjų už Europos Sąjungos lėšas įrengtų laiptų problema. Mat esą dabar daugelis jų tiesiog kabo ore, nes smėlis po jais gerokai paplautas.

„Dar didesnė problema dėl senų laiptų – jie papuvę”, – pastebėjo valdininkė.

Dabar, pasak I. Šakalienės, jau skirstomi darbai sugadintam paplūdimių inventoriui tvarkyti ir skaičiuojama, kiek tam prireiks lėšų.

Valdininkė pasidžiaugė, kad šiemet pavasarį paplūdimiuose visai nedaug šiukšlių ir svarstė, kad tai gero bendrovės „Žalyna ir partneriai” darbo rezultatas. Tiesa, po šilto savaitgalio, kuomet žmonės plūstelėjo prie jūros, padaugėjo ir šiukšlių.

„Šią savaitę dar tęsiasi žiemos sezonas. Tačiau, jei orai taip smarkiai šils, teks pasiskubinti ir paplūdimius sutvarkyti anksčiau nei įprasta”, – žadėjo I. Šakalienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.