JAV sėkmingai išbandė 13,6 tonos valdomą superbombą

JAV sėkmingai išbandė naują superbombą su kosmine nutaikymo sistema, skirtą naikinti gelžbetonio slėptuves, pavyzdžiui, esančius giliai po žeme branduolinius objektus.
13,6 tonos bombos, kurią sukūrė bendrovė „Boeing” ir kuri pavadinta „Massive Ordnance Penetrator” (MOP), bandymas buvo atliktas poligone „White Sands Missile Range” Naujojoje Meksikoje, pranešė projekto direktorius Bobas McClurgas (Bobas Maklergas).

„Turėdamos šį ginklą, efektyviai naikinantį įtvirtintus ir giliai po žeme esančius taikinius, karinės pajėgos gali kelti grėsmę svarbiems priešininko kariniams objektams, ypač tiems, kurie susiję su masinio naikinimo ginklu”, – pažymima B.McClurgo pranešime spaudai.

Superbomba buvo išbandyta požeminiam komplekse dykumoje.

MOP kūrimo programa buvo pradėta 2004metais, kai JAV karinės oro pajėgos sudarė 30 mln. dolerių vertės sutartį su bendrove „Boeing”.

MOP sukurta numesti iš aukštai skrendančių JAV bombonešių B-52 ir B-2 „į sutvirtintus ir giliai po žeme esančius taikinius”, tokius kaip branduoliniai įrenginiai, kurių negalima pasiekti paprastomis bombomis. Kitas bandymų etapas bus bandomasis bombardavimas iš B-52.

Superbomba – tai daugiau kaip 6 metrų ilgio sviedinys, kurį galima pakelti tik keliamuoju kranu. Į kovinę galvutę telpa 2,5 tonos sprogiųjų medžiagų, todėl ji dešimt kartų galingesnė už dabar naudojamą „bunkerių” bombą VLU-109.

Be to, skirtingai nei BLU-109, MOP – tai valdomas sviedinys, kurį veda į taikinį navigacijos įranga GPS.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.