Patvirtintas finansavimas pirmiesiems užsienyje dirbančių lietuvių mokslininkų vizitams į Lietuvos studijų ir mokslo institucijas

2006-ųjų lapkričio mėnesį Užsienio lietuvių rėmimo centras pakvietė užsienyje dirbančius lietuvius mokslininkus bei priimančias institucijas teikti paraiškas mokslininkų vizitų finansavimui.

Pirmajam vertinimui paraiškas pateikė lietuviai tyrėjai iš Olandijos, Švedijos, Italijos, Japonijos, Portugalijos, Anglijos, JAV, Vokietijos, ketinantys atvykti į Vilniaus Mykolo Romerio, Kauno medicinos universitetus, Puslaidininkių fizikos, Biochemijos, Biotechnologijos, Išeivijos, Eksperimentinės ir klinikinės medicinos, Chemijos institutus. Atvykstantys mokslininkai vizitų metu vykdys tiriamąją, mokslinę bei pedagoginę veiklą socialinių mokslų, technologijų, fizinių, biomedicinos bei humanitarinių mokslų srityse.

Ekspertų komisija patvirtino finansavimą 12 mokslininkų vizitų, vieno nuo 2 savaičių iki 3 mėnesių trunkančio vizito biudžetui (tyrėjui ir priimančiajai institucijai kartu) skirdama nuo 4 700 Lt iki 23 400 Lt.

Pirmieji mokslininkų vizitai į Lietuvos mokslo ir studijų institucijas prasidės jau kovo mėnesį. Vizitų tematika pakankamai įvairi: aukštojo mokslo reformų tendencijos Europoje, dirbančių ir bedarbių žmonių gyvenimo kokybė, jutiklių technologijos ir savybių kontrolė, sunkiųjų metalų ir organinių teršalų elektrokinetinis transportas, fotoninių 3D silicio struktūrų formavimas, žiauraus elgesio ir prievartos tėvų ir vaikų santykiuose analizė, save organizuojančių lipidų skystakristalinių nanodalelių moksliniai tyrimai ir pritaikymas farmacijoje, lėtinio skausmo gydymas ir reabilitacija ir kt.

Užsienio lietuvių rėmimo centras primena, kad paraiškas dalyvauti konkurse tyrėjai ir priimančios institucijos kviečiami teikti elektronine forma, naudojant Elektroninę paraiškų pateikimo sistemą (EPPAS) vizitai.eppas.lt. Paraiškos dokumentus bei daugiau informacijos apie mokslininkų vizitų finansavimą ir įgyvendinamą projektą, pareiškėjai ir visi besidomintys gali rasti interneto svetainėje www.ulrc.lt/mokslininkams arba interneto portale, kuris skirtas užsienyje esantiems tyrėjams www.sugrizimai.lt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.