Uostamiestyje gyvenantis dainininkas – Andrius Rimiškis – aplinkinius traukia ne tik dainomis, bet ir maisto gaminimo paslaptimis.
Nuo vaikystės patiekalų ruoša besidomintis Andrius sakė, kad galėtų sukurti bet kokį kulinarinį šedevrą.
Knygose ir internete unikaliausių receptų ieškantis dainininkas tikino, jog laisvalaikiu virtuvė jį atgaivina.
„Neseniai susipažinau su vienu kulinaru. Jis po pasaulio čempionatus važinėja ir man gerų patarimų duoda”, – džiaugėsi A. Rimiškis, pirmenybę teikiantis lietuviškiems patiekalams, o ypatingų švenčių proga aplinkinius stebinantis vyne degančiais kepsniais.
„Klaipėdos” skaitytojų dėmesiui – Andriaus mėgstamas tetos receptas.
Patiekalui reikės:
Pusės kilogramo vištienos, majonezo, svogūnų galvučių, 150 g sviesto, vištienos prieskonių, ryžių, grietinės, saldžiarūgščio pomidorų ir paprikų padažo.
Paruošimo būdas:
Vištiena supjaustoma nedideliais gabalėliais, 30 minučių marinuojama majoneze.
Puode ištirpinamas sviestas, į jį sudedama marinuota paukštiena. Ant vištienos suberiamos žiedais supjaustytos svogūnų galvutės, pagardinama prieskoniais, troškinio viršus užpilamas grietine.
Uždengus puodą vištiena troškinama ant mažos ugnies, kol išvirs.
Prie šio troškinio puikiai tiks saldžiarūgštis paprikų ir pomidorų padažas. Jis sumaišomas su majonezu ir prieš virimo pabaigą užpilamas ant troškinio.
Atskirai išvirti ryžiai suberiami į didelę lėkštę. Ant ryžių užpilamas vištienos troškinys.
Skanaus!