Valdžia atkreipė dėmesį į eismo saugumą

Saugaus eismo komisijos nariai – Susisiekimo, Švietimo ir mokslo, Sveikatos apsaugos ministerijų, Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos, Lietuvos vairuotojų sąjungos atstovai konstatavo, kad būtina iš esmės keisti vairuotojų ir pėsčiųjų bei dviratininkų elgesį kelyje diegiant naujas, efektyvesnes eismo saugos priemones.

Rengiamos Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisos, sugriežtinančios atsakomybę už pažeidimus keliuose. Tai ypač aktualu kontroliuojant pažeidėjus, vairuojančius automobilius neturint tam teisių, išgėrusių bei piktybiškai nemokančių paskirtų jiems baudų. Kodekse bus siūlomi pakeitimai, įpareigojantys atsakomybę už pažeidimą padariusios transporto priemonės savininkui.

Siekiant mažinti eismo įvykių skaičių, Komisija siūlys įteisinti atspindinčias šviesą liemenes ne tik vairuotojams, bet ir dviratininkams, motociklininkams.

Saugaus eismo komisija pasiūlė Vyriausybei skirti lėšų įgyvendinti Respublikinių moksleivių techninės kūrybos rūmų prie Švietimo ir mokslo ministerijos parengtą Saugaus eismo kultūros ugdymo bendrojo lavinimo mokyklose programą.

Pasaulinė sveikatos organizacija balandžio 23 – 29 dienomis skelbia pasaulinę akciją „Pasaulinė saugaus eismo savaitė”. Saugaus eismo komisija kvies visus Lietuvos vairuotojus ir kitus eismo dalyvius aktyviai dalyvauti šiame renginyje.

Steigiama Gamtinių dujų automobilių asociacija

Lietuvoje steigiama Gamtinių dujų automobilių asociacija, kurios tikslas – prisidėti prie gamtinių dujų, kaip alternatyvių degalų automobiliams, populiarinimo bei skatinti vairuotojų ekologinį švietimą.

Vienas iš asociacijos steigimo iniciatorių – „Autoidėja” vadovas Laimonas Dapšys teigė, jog kuriama organizacija dės visas pastangas, kad vairuotojai rinktųsi automobilius, naudojančius švaresnius ir mažiau aplinkai kenkiančius degalus.

Tyrimais įrodyta, kad pakeitus benziną ar dyzeliną suslėgtomis gamtinėmis dujomis CNG (Compressed Natural Gas) išmetamųjų kenksmingų medžiagų ir kietųjų dalelių kiekis sumažėja iki 90 proc.

Šiais degalais varomi automobiliai į aplinką išmeta net penktadaliu mažiau šiltnamio efektą sukeliančių dujų, palyginti su naftos degalus naudojančiais automobiliais.

Be to, gamtinės dujos visame pasaulyje yra pigesnės nei naftos produktai. Naudojant šį kurą, išlaidos degalams sumažinamos iki 20 proc., lyginant su išlaidomis dyzelinui ar suskystintoms naftos dujoms, ir net iki 40 proc., lyginant su išlaidomis benzinui.

Planuojama, kad pirmieji suslėgtų gamtinių dujų užpildymo moduliai Lietuvoje pradės veikti šių metų antrąją pusę didžiuosiuose miestuose įprastose degalinėse bei stambesnių įmonių transporto parkų teritorijose. Pamažu tinklas plėsis į mažesnius miestus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.