Už šuns kaukimą – bauda

Daugiabučių namų gyventojai neturėtų taikstytis su jų ramybę ir poilsį trikdančiais kaimynų keturkojais.

Klaipėdos viešosios policijos Prevencijos skyriaus viršininkas Kazimieras Sinkevičius teigė, kad net dienos metu ištisas valandas staugiantys ar lojantys šunys gali tapti rimtu pretekstu kreiptis į pareigūnus.

Anot pašnekovo, skundų dėl triukšmą keliančių gyvūnų sulaukiama palyginti nedaug. Vis dėlto pareigūnas linkęs sutikti, kad neretai žmonės pagalbos kreipiasi galutinai išvesti iš kantrybės.

K.Sinkevičius teigė, jog skundžiamasi ne tik dėl daugiabučiuose namuose triukšmaujančių, bet ir gyvenamųjų namų kvartaluose naktimis staugiančių sarginių šunų.

Pašnekovas aiškino, jog kai gyvūnas neduoda ramybės vėlyvą vakarą ar naktį, reikėtų skambinti telefonu 112.

Neskubiais atvejais geriausia pateikti raštišką skundą savo apylinkės inspektoriui.

Triukšmą keliančių keturkojų šeimininkams gresia atsakomybė nuo įspėjimo iki 100 litų baudos. Per tuos pačius metus pažeidimui pasikartojus – bauda dukart didesnė.

Lietuvos gyvūnų globos draugijos pirmininkas veterinarijos gydytojas Benas Arūnas Noreikis teigė, jog nustatyti, kodėl vieni keturkojai triukšmauja labiau už kitus, nelengva.

„Gyvūnas gali būti hiperaktyvus arba tiesiog vienas nuobodžiauti ir kviestis kompanijos triukšmaudamas. Daug kas priklauso ir nuo veislės – yra tokių šuniukų, kurie loja ir niekada nepavargsta”, – teigė gydytojas.

B.A.Noreikis aiškino, jog reikšmės gyvūno elgesiui turi ir tai, kaip keturkojis šeriamas.

„Gyvūnai nesiskiria nuo žmonių – kai sočiai privalgo, dažniausiai miega. Suaugusius šunis ir kates rekomenduojama šerti kartą per dieną. Jeigu šeimininkas turi palikti savo šunį ilgam laikui, reikėtų jį sočiai pašerti, palaukti 15-20 min., išvesti pasivaikščioti ir tada gyvūnėlis turėtų būti ramesnis. Taip pat galima negarsiai paleisti radiją, ypač tokią stotį, kur nuolatos šneka žmonės. Tai, aišku, veikia, bet negarantuotai visus”, – patarė veterinarijos gydytojas.

Neretai gyvūnai tampa daug ramesni po kastracijos ar sterilizacijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.