Svarbiausi darbai balandžio mėnesį

Jau galima nudengti rožes. Dangą nuimkite, bet ne iš karto, geriau apsiniaukusią dieną. Augalus palaistykite. Jeigu aplink rododendrus ir kitus visžalius lapuočius ir spygliuočius žemė sausa, ją gausiai palaistykite. Prieš tai supurenkite, kad vanduo gerai susigertų. Nugenėkite vasaržalius dekoratyvinius medelius ir krūmelius, jei to nepadarėte kovo mėnesį.

Balandis – geriausias metas skiepyti kaulavaisinius ir perskiepyti sėklavaisius vaismedžius. Ir vaiskrūmius. Vietoj ligotų ir nuskurdusių vaiskrūmių pasodinkite naujų atsparių veislių sodinukų. Dauginkite atlankomis agrastus, serbentus, vynuoges, išretinkite avietes, sodinkite braškių daigus. Visą balandį dar galima sėti į dėžutes prieskoninius augalus. Mėnesio antroje pusėje galima sodinti ropinius ir žiedinius kopūstus, – užsigrūdinę daigai nedidelių šalnų nebijo.

Ridikėlius, salotas sėkite keliskart skirtingu laiku, kad ilgiau jų turėtumėte.

Nepamirškite supurenti daugiamečių daržovių tarpueilių, jų patręšti.

Šiltnamyje laikas sėti dekoratyvinius kopūstus, nasturtes, kvepiančiuosius žirnelius, sausiukus, kermėkus, šlamučius. Į dirvą galite sėti kosmėjas, laibenius, kvapiuosius pelėžirnius, medetkas.

Mėnesio pabaigoje sodinkite kardelių, montbrečių gumbasvogūnius.

Retinkite tankiai sužėlusias alyvas – kekės, žiedai išaugs stambesni.

Sutvarkykite veją, nugrėbstykite pernykščius lapus, kitas atliekas, išlyginkite kurmiarausius, o išgedusią ar labai retą žolę atsėkite.

Atšilus dirvai, galite sodinti dekoratyvinius medžius ir krūmus. Kad žemė spėtų šiek tiek susigulėti, duobes paruoškite likus 2-3 savaitėm iki sodinimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.