Universali arena: ledai pajudėjo

Šį mėnesį pradėta rengti universalios sporto arenos galimybių studija turėtų būti užbaigta iki liepos 1 dienos.

Praėjusią savaitę studijos rengėjai jau pristatė galimus arenos valdymo modelius. Savivaldybės specialistai savo ruožtu supažindino juos su teritorijos detaliuoju planu, taip pat išsakė pageidavimus dėl statinio architektūrinės išvaizdos.

Pasak Savivaldybės administracijos Ekonomikos ir strategijos departamento direktoriaus Ričardo Zulco, jau dabar būtina apsispręsti, kam bus teikiamas prioritetas – funkcionalumui ar išskirtinei išvaizdai. Nuo to priklausys ir šiam projektui įgyvendinti reikalingų lėšų kiekis.

Diskutuota ir dėl arenos paskirties. Pasak R. Zulco, arena turi būti pritaikyta ne vien sporto, bet ir kultūros renginiams bei koncertams.

Taip pat tartasi ir dėl to, kas įsikurs būsimosios arenos kaimynystėje – Savivaldybės sporto įstaigos ar komercijos objektai. Svarstyta ir galimybė greta arenos skirti vietos komerciniam sportui plėtoti.

Studijos rengėjai, sakė R. Zulcas, turi įvertinti šių alternatyvų finansinius, socialinius bei ekonominius aspektus, taip pat išanalizuoti Baltijos regione jau veikiančių panašaus tipo arenos pavyzdžius ir pasakyti, kuris kelias Klaipėdai būtų labiausiai priimtinas.

„Tikimės, kad dalį arenai pastatyti reikalingų lėšų mums pavyks gauti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Visi reikiami dokumentai jau yra pateikti Vyriausybei, Ūkio ministerijai, šios institucijos yra gavusios ir Klaipėdoje išrinktų Seimo narių raštą. Manau, kad dar šiais metais gausime teigiamą Ūkio ministerijos atsakymą”, – sakė R. Zulcas.

Galimybių studija miestui atsieis apie 200 tūkst. litų. Bendra projekto vertė – apie 100 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.