Moksleiviams – dar vienas krepšelis?

Vyriausybei siūloma skirti dar vieną – papildomo ugdymo – krepšelį moksleiviams.

Klaipėdos mero pavaduotoja Audra Daujotienė, komentuodama praėjusios savaitės įvykius, sakė, kad jai džiugu, jog Vyriausybė susirūpino ne tik socialiai remtinų šeimų vaikų poilsiu.

Krepšelis – vasarai

Į Vyriausybę jau plaukia pasiūlymai, kad būtų skirtas dar vienas moksleivio krepšelis papildomam ugdymui.

Anot A.Daujotienės, kiekvienas moksleivis, pasitaręs su tėvais, galės pasirinkti, ar antrojo krepšelio lėšas naudoti būreliams, ar vasaros poilsiui.

„Sukūrus informacinę bazę, vaikai galėtų ilsėtis ne tik toje savivaldybėje, kurioje gyvena. O krepšelio pinigai būtų perskirstomi”, – sakė vicemerė.

Savivaldybė galėtų paremti vasaros stovyklas, jei jos atitiktų reikalavimus. „Tokioms stovykloms būtų galima sumažinti žemės, turto mokesčius”, – sakė A.Daujotienė.

Klaipėdos moksleivių vasaros poilsiui miesto savivaldybė skyrė 60 tūkst. litų, o Švietimo ir mokslo ministerija – per 100 tūkst. litų.

„Šios lėšos skirtos ne vien socialiai remtiniems vaikams. Tačiau stovykloje turi būti tam tikras skaičius – daugiausiai socialiai remtinų šeimų vaikų”, – paaiškino vicemerė.

Vaikų dienos centrai

Klaipėdoje bus kuriami keturi vaikų dienos centrai.

„Tai – ne pailgintos dienos grupės, už kurias tėvai iš dalies moka. Dienos centrai atliktų socialinę funkciją”, – sakė A.Daujotienė.

Anot jos, dienos centruose vaikai praleistų visą dieną po pamokų, o namo grįžtų tik nakvoti.

„Tai padėtų išlaikyti vaikus šeimose, nereikėtų jų apgyvendinti globos namuose”, – teigė vicemerė.

Pasak jos, vaikai dienos centruose bus maitinami, lėšos bus skiriamos iš biudžeto ir iš tų pašalpų, kurias gauna vaikai. Ne visada jų pašalpas tėvai panaudoja pagal paskirtį.

„Šiuose centruose galėtų būti ir ne socialiai remtinų šeimų vaikai. Pavyzdžiui, ir tie, kuriems reikia priežiūros, nes jų tėvai yra išvykę uždarbiauti į užsienį”, – mano mero pavaduotoja.

Arenos studija

Universalios sporto arenos galimybių studija, kuri turi būti parengta iki liepos 1-osios, kainuos net 200 tūkst. litų. Studiją nuo sausio pabaigos rengia viešoji įstaiga NPR. Studijos rengėjai privalo parengti dokumentus techninio projekto ir sporto arenos operatoriaus konkursams.

Kartu su Audra Daujotiene komentavęs praėjusios savaitės įvykius savivaldybės Ekonomikos ir strategijos departamento direktorius Ričardas Zulcas sakė, kad svarstoma, kaip bus valdoma arena: ar bus perkama viešoji paslauga, ar steigiama koncesija.

Universali arena turi būti pritaikyta ne tik krepšiniui, bet ir kitoms salės sporto šakoms. Čia turi vykti ir koncertai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.