Žmogaus smegenys aktyvios visą gyvenimą

Dažnai tvirtinama, kad žmogaus smegenys panaudoja tik 10 proc. savo „pajėgumo”, o likusieji 90 proc. nueina niekais.

Šiandien jau įrodyta, kad iš tikrųjų žmogaus galvos smegenų žievė dirba labai aktyviai net mums miegant. O kaipgi kitaip! Neretai sapne matyti vaizdai ar kylančios mintys yra didžių atradimų užuomazgos. Iš kitos pusės, patys žmonės dažnai nenori pasinaudoti visomis šio gamtos stebuklo galimybėmis. Juk smegenys gali saugoti ir įsiminti didžiulį informacijos kiekį.

Mokslininkai paneigė mitą, susijusį su galvos smegenų vystymusi. Dar visai neseniai buvo tvirtinama, kad smegenų ląstelės didėja ir dalijasi tik vaikystėje ir paauglystėje – žmogaus aktyviojo augimo periode.

Pasirodo, kad visą gyvenimą žmogaus smegenys yra aktyvios – smegenų ląstelės didėja ir dalijasi iki pat mirties. Taigi, ir jauni, ir solidaus amžiaus žmonės gali visu tempu didinti savo intelektualinį potencialą.

Šiandien mokslas paneigė dar vieną populiarų mitą! Įvairiuose šaltiniuose skelbiama, kad nervinės ląstelės neatsigamina. Tai irgi netiesa! Tyrimais įrodyta, kad žmogaus nervinės ląstelės nuolatos atsinaujina – regeneruoja. Taigi žmogus pajėgus atkurti savo nervinę sistemą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Mokslas su žyma , , , .

3 atsiliepimai į "Žmogaus smegenys aktyvios visą gyvenimą"

  1. jap

    ciatai jega 😛

  2. z

    O neseniai teigė, kad tie kurie vartoja alkoholį sunaikina nervines lastelės ir jos neatsistato. 😯 Tai kam tikėt? Prkatiškai jei gauti gerą poilsį ir maitinimą atsistato

  3. temide

    jega cia, o tai kur nueina kitas90% ir svis i ta 10% ieina wiskas? klausos gebejimas ir pan?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.