Nauji kompiuteriai – į skylėtas klases

Kompiuterizacijos vajus neužgožė uostamiesčio mokyklų skurdo.

Kol į mokyklas vežami nauji ir padėvėti kompiuteriai, kai kurių ugdymo įstaigų vadovai skėsčioja rankomis, nesulaukdami būtiniausio pastatų remonto.

„Kompiuterių vis dar trūksta, tačiau tai nėra didžiausia bėda. Pro stoglangius siaučia vėjai ir varva vanduo. Būtina keisti stogą ir langus. Jau daug metų nesulaukiame net pažadų”, – skundėsi „Varpo” vidurinės mokyklos direktoriusValerijus Kuzliakinas.

Praėjusiais metais mokyklų ir darželių renovacijai iš miesto biudžeto skirta 3,2 mln. litų.

Per 2006 – uosius uostamiesčio mokyklos gavo kompiuterinės įrangos už 600 tūkst. litų.

Daugelis mokyklų jau turi įsirengusios po dvi ar net po tris kompiuterių klases. Tačiau tinkamam įrangos sujungimui ir laikymui prašytų 150 tūkst. litų iš valstybės biudžeto neskirta.

Netrukus visos Klaipėdos mokyklos sulauks Švietimo ir mokslo ministerijos paramos. Už daugiau kaip 30 tūkst. litų nupirkta kompiuterinės ir programinės įrangos.

„Mokyklų kompiuterizavimo procesas niekada nesibaigs. Įranga sensta, todėl ją reikia keisti kas kelerius metus. Vien per praėjusius metus buvo nurašyta 200 senų kompiuterių”, – aiškino Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Audronė Andrašiūnienė.

Pagal šiemet pradėtą įgyvendinti Švietimo ir mokslo ministerijos ir verslo bendrovių projektą, panaudotus kompiuterius mokykloms dovanoja didžiosios uostamiesčio įmonės. Pirmuosius 8 kompiuterius „Verdenės” pagrindinei mokyklai padovanojo bendrovė VST.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.