Bevardėms sostinės gatvėms miesto Savivaldybė planuoja suteikti naujus pavadinimus

Atsižvelgdama į Vilniaus miesto savivaldybės Pavadinimų, paminklų ir atminimo lentų komisijos siūlymą ir Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pritarimą, miesto Savivaldybė planuoja suteikti vardus naujai susiformavusioms gatvėms Antakalnio, Naujosios Vilnios, Pilaitės ir Verkių seniūnijose bei „Girių aido”, „Geologo”, „Ąžuolo”, „Turniškių” sodininkų bendrijose. Pavadinimuose numatoma panaudoti senuosius Vilniaus apylinkių vietovardžius, minimus istoriniuose dokumentuose ir žymių žmonių vardus.

Antakalnyje atsirastų Daulių ir Skarbelio gatvės, Naujojoje Vilnioje – Kazio Bizausko ir Stanislovo Narutavičiaus gatvės, Pilaitėje – Kirsnos, Verkiuose – Didžiųjų Gulbinų gatvės. Antakalnio ir Verkių seniūnijose numatoma koreguoti senų gatvių trasas, kur dėl intensyvios individualių namų statybos vyksta teritorijų planavimo pokyčiai.

Valakupiuose siūloma panaikinti Bruknių ir Viržių gatves, kurių realiai nėra, bei sugrąžinti senąjį Elniakampio gatvės pavadinimą. Ši gatvė klaidingai sovietmečiu buvo vadinta „Velniakampio” vardu.

Taip pat planuojama panaikinti Liepų alėjos gatvę Naujojoje Vilnioje, nes tokiu pavadinimu yra tankiai apgyvendinta gatvė Trakų Vokėje. Gatvės pavadinimas Naujojoje Vilnioje būtų pakeistas į Tremtinių gatvę ir patikslintos šios gatvės ribos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.