Darželinukų maistą – krepšiais namo

Iš Klaipėdos vaikų lopšelio-darželio „Bangelė” virtuvės naktimis buvo vagiamas maistas.

Tuo įsitikino „Klaipėdos” žurnalistai, naktį atskleidę ir užfiksavę vagis – „Bangelės” virtuvės darbuotoją Elvyrą Bagdonienę ir jos vyrą.

Vogė net morkas

Ties Nidos gatvėje 3 veikiančia „Bangele” trečiadienį prieš ketvirtą valandą ryto tylu. Aplink stūksančių gyvenamųjų daugiabučių namų languose – tamsu.

Kelios minutės po ketvirtos valandos į „Bangelės” teritoriją atskubėjo E.Bagdonienė ir atrakino virtuvės duris.

Neilgai trukus paskui žmoną atėjo jos vyras. Iš virtuvės jis išėjo nešinas dviem pilnais maišais.

Klausimas, ką neša, virėjos vyrui buvo toks netikėtas, kad jo neilgai reikėjo prašyti parodyti maisto produktus.

Vienas po kito ant šaligatvio gulė aliejaus butelis, pieno, kavos, druskos pakeliai, pomidorų padažo stiklainiai, batonas, bandelės, morkos…

„Aš jai sakiau, kad tai blogai baigsis”, – drebančiu balsu žmoną kaltino vyras.

E.Bagdonienė net klaupėsi ant kelių ir maldavo neviešinti vagystės. 20 metų „Bangelėje” dirbanti moteris tikino tuoj pat išeisianti iš darbo.

Virėją atleis

„Iškart atleisiu iš darbo Elvyrą, tik nerašykite”, – neviešinti vagystės prašė ir „Bangelės” direktorė Jevgenija Zankina.

Tai būtų nešlovė dar 20-mečio šventės nuotaikomis gyvenančiai įstaigai.

Tačiau direktorė, vakar įsakymu nutraukusi darbo sutartį su virėja, neslėpė, jog anksčiau yra gavusi skundą, kad E.Bagdonienė namo tempia maisto produktus.

„Tikrinau rytais 6 valandą, bet skundas nepasitvirtino”, – tikino direktorė.

Ji neslėpė nuostabos, kam sutuoktiniams Bagdonams tiek maisto – juk dviese gyvena, suaugę vaikai išsibarstę.

„Bangelės” direktoriaus pavaduotoja Armida Baltrušaitienė irgi buvo sukrėsta žinios apie vagystę.

Trimis virtuvėje dirbančiomis moterimis buvo pasitikima, dėl patiekalų vaikams kiekio bei kokybės nekilo įtarimų.

„Priešingai – esame sveikatos ugdymą propaguojanti ikimokyklinė įstaiga, mūsų vaikai nuo mažens graužia morkas. Baisu, kad vienas žmogus suteršia įstaigos vardą”,- negalėjo atsitokėti A.Baltrušaitienė.

Tačiau ne visi klaipėdiečiai vienodai vertina „Bangelę”. Greta jos stovinčių daugiabučių gyventojai matydavo, kaip naktimis išnešamas vaikams skirtas maistas.

„Mano kūdikis neramiai naktimis miega. Čiūčiuoju prie lango atsistojusi ir iš savojo aukšto matau, kaip kiekvieną naktį vagiama. Kai vaikas paaugs, abejoju, ar šiam darželiui dukterį patikėsiu”, – „Klaipėdai” sakė jauna mama. Ji piktinosi, kad tėvų mokami už vaikų maistą pinigai peni vagišius.

Skandalai nesibaigia

Tai – jau ne pirmas skandalas, sudrebinęs Klaipėdos švietimo įstaigas.

Praėjusių metų pabaigoje buvo priversta atsisakyti posto ilgametė kito darželio -„Bitutės” – vadovė Irena Kriščiūnienė. Paaiškėjo, kad ji neteisėtai įdarbino savo giminaičius. Be to, virtuvės darbuotoja apkaltino I. Kriščiūnienę su giminaičiais namo nešus maistą, skirtą mažyliams.

Po šio skandalo Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyrius pareiškė griežčiau kontroliuosiąs ikimokyklinių įstaigų veiklą.

„Nesuvokiama, kaip po incidento „Bitutėje” gali kartotis panašūs dalykai. Kur sąžinė žmonių, apvagiančių vaikus? Gėda prieš tėvus, visuomenę, nes tokie skandalai toliau diskredituoja ikimokyklines įstaigas. Nediskutuotina, gali ar ne ugdymo įstaigoje dirbti apsivogęs žmogus”, – savo kategoriškos nuostatos neslėpė Klaipėdos apskrities viršininko administracijos Valstybinės švietimo priežiūros tarnybos vedėja Birutė Banevičienė.

Uostamiesčio savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė sakė, jog atsakomybė už vogusią virėją tenka įstaigos vadovei. Ji turi teisę bausti, atleisti darbuotojus, taip pat kreiptis į teisėsaugos pareigūnus dėl įvykdyto nusikaltimo.

„Po pernykščio incidento „Bitutėje” prašiau ikimokyklinių įstaigų direktorius papildomai kontroliuoti savo darbuotojus. Tačiau tebėra žmonių, pasipelnančių iš vaikų”, – apgailestavo naujo skandalo priblokšta L.Prižgintienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

2 atsiliepimai į "Darželinukų maistą – krepšiais namo"

  1. mama

    O jus galvojate kad kituose darzeliuose kitaip? Reiketu visu darzeliu virtuvese stebejimo kameras pastatyti, tai ne tokiu vaizdu priziuretumete. Viena pazistama kuri dirba darzelyje vireja, namuose turi 2 saldytvusu, ir jie visa laika pilni prikimsti maisto. O jos atlyginimas kiek zinau, apie 600 lt. vyras pensininkas, gauna pensijo 500.
    is kur tada?

  2. dar viena mama

    Taip, taip, pritariu, reiketu visus darzelius pakratyt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.