Investuotojai domėjosi tik bankų akcijomis

Greičiausiai šią savaitę nesulauksime didesnių rinkos sukrėtimų – dauguma investuotojų yra užėmę pasyvių stebėtojų poziciją, o esminės informacijos, galinčios prisidėti prie kainų svyravimo, artimiausiu metu neturėtume sulaukti. Nebent išskyrus pavienius atvejus. Vakar bendra biržos apyvarta siekė 7,12 mln. litų, sandorių skaičius – 793, o brangusių ir pigusių pozicijų santykis – atitinkamai 9 ir 18. Biržos indeksas šiandien smuko 0,42 proc.

Didumą visos biržos apyvartos sudarė Šiaulių ir Ūkio bankų akcijos. Pastarosios įmonės akcijos kursas, kaip ir buvo galima tikėtis, vakar smuko 4,76 proc., iki 4 litų ribos, apyvarta siekė 1,67 mln. litų. Vakar pasirodė informacija, kad nauja Ūkio banko akcijų emisija bus platinama iki 40 proc. mažesne kaina nei rinkoje. Tiesa, tikėtis, kad emisijos kaina bus apie 2,52 lito, nevertėtų – kaip parodė ankstesnė praktika, emisija dažniausiai išplatinama apie 15-30 proc. mažesne kaina nei rinkoje.

Gana įdomios naujienos atskriejo iš Seimo, kur po ilgų diskusijų buvo apsispręsta reguliuoti dujų kainas. Kainos būtų reguliuojamos laisviesiems vartotojams ir taip būtų šiek tiek sumažintas Rusijos dujų giganto „Gazprom” kontroliuojamos „Dujotekanos” gaunamas viršpelnis. Tiesa, kaip šis sprendimas paveiks AB „Lietuvos dujos” pelningumą, kol kas sunku spręsti. Aišku viena: „Gazprom” šį sprendimą traktuos kaip sutarties sulaužymą ir gali pakelti į Lietuvą eksportuojamų dujų kainą. Vakar „Lietuvos dujų” akcijų kaina krito 3,7 proc., iki 3,64 lito ribos, apyvarta siekė 761 tūkst. litų.

Artimiausiu metu Estijos biržoje turėtų būti pradėta prekiauti dar vienos bendrovės akcijomis – Estijos žiniasklaidos bendrovės „Ekspress Grupp”. Žiniasklaida yra pagrindinis šios įmonės verslas ir pernai davė 47 proc. bendrovės pajamų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Investuotojai domėjosi tik bankų akcijomis"

  1. asd

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.