Gaisras pasiglemžė pensiono globotinės gyvybę

Jotainių psichoneurologijos pensionui priklausančiame name įvykusio gaisro liudininkai įtaria padegimą

Panevėžio rajono Jotainių psichoneurologijos pensione – gedulas. Per naktį į antradienį siautėjusį gaisrą žuvo šio pensiono globotinė Jūratė Žukauskaitė. Kovo 11-ąją jai suėjo 38 metai. Moteris nuo gaisro dūmų užtroško viešėdama krikštamotės Elenos Dilienės bute.

Sudegė „bambalinė”

Gaisras kilo Jotainių psichoneurologijos pensionui priklausančiame daugiabutyje, esančiame Juodos gatvėje. Pensiono direktorius Kęstutis Mikalauskas LŽ teigė, kad šiame daugiabutyje gyvena probleminės šeimos, daugiausia – buvę pensiono darbuotojai, iš darbovietės gavę žinybinius butus.

Pirminiais duomenimis, gaisras galėjo kilti Liudmilos Švarienės bute. Ši moteris į daugiabutį, pramintą „bambaline”, įsikėlė maždaug prieš metus. Kaimynai tvirtino Švarienę esant neprognozuojamą ir pavojingą. „Švarienė labai ligota moteris, nevengianti stikliuko. Pats ne kartą esu girdėjęs ją skundžiantis, kad nebeturi jėgų gyventi, todėl padegsianti namus, o pati pasidarysianti galą”, – teigė Juodos gatvės gyventojas Gintautas Janulis.

Buvo be gyvybės ženklų

Janulis tvirtino iš gretimo namo besiveržiančius dūmus pastebėjęs pirmadienį apie pusę vienuoliktos vakaro. Puolęs prie degančio namo skubiai ėmė iš šulinio semti ir pilti vandenį. Netikėtai tarp dūmų pasirodė vieno iš butų gyventoja Dilienė. Paraginta gelbėtis, moteris netikėtai vėl pasuko į degantį savo butą. Kaip ji išsigelbėjo, Janulis teigia nepamatęs.

Janulio teigimu, kaimynų iškviesti į gaisro vietą skubiai atvyko trys ugniagesių automobiliai. Tačiau dar iki jiems atvykstant Janulis teigia suskubęs įsmukti į degantį Dilienės butą ir iš jo išvilkti proto negalią turinčią Žukauskaitę. Deja, kai moteris buvo išnešta į kiemą, paaiškėjo, kad ji nebekvėpuoja.

Įtaria padegimą

LŽ pavyko pakalbinti Dilienę, kurios namuose viešėjo gaisro auka. Žukauskaitė buvo Dilienės krikšto dukra, dažnai pas ją viešėdavo. Nelaimės dieną jos žiūrėjo televizorių. Pasak Dilienės, Žukauskaitė pirmoji pajuto dūmus ir atkreipė dėmesį. „Tuomet aš atidariau duris į koridorių ir pamačiau dūmų kamuolius. Puoliau prie Jūratės, po to išbėgau į lauką”, – sakė sudegusio buto savininkė.

Į klausimą, kodėl ji drauge neišsivedė neįgalios viešnios, Dilienė atsakė maniusi, kad šioji pati išbėgs laukan. Dilienė tvirtino neabejojanti, kad gaisrą sąmoningai galėjo sukelti kaimynė Švarienė.

Blogas pavyzdys

Pensiono direktorius Kęstutis Mikalauskas Švarienę apibūdino kaip keistai besielgiančią moterį, įžūlią, nesiskaitančią su žodžiais.

„Bėda mums su Juodos gatvės gyventojais. Seniūnija neturi, kur jų apgyvendinti, tad žmonės ir glaudžiasi kitados Zavišų dvaro arklidėse buvusiuose, o dabar daugiabučiais paverstuose mums priklausančiuose pastatuose. Dauguma gyventojų skolingi už elektrą, gyvena netvarkingai. Be to, ir mūsų globotiniams jie labai blogas pavyzdys”, – apgailestavo direktorius.

Mikalausko teigimu, pastogės nukentėjusiesiems nuo gaisro ieškos Vadoklių seniūnija, kurios teritorijoje yra Jotainių pensionas. „Mums teks užkalti gaisro nusiaubto pastato langus. Nemanau, kad kas nors norėtų juos remontuoti”, – tvirtino jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.