„Vilniaus” klube – vėl trenerių kaita

Vilniaus” futbolo klubo naujuoju vyriausiuoju treneriu paskirtas 42 metų Antanas Vingilys, o sutarties detalės dar derinamos

Vingilys šiose pareigose pakeitė Ivaną Švabovičių, derinusį trenerio ir klubo sporto direktoriaus darbą. LŽ žiniomis, Švabovičius komandos treniruotėms nevadovavo jau porą savaičių – nuo tada, kai vilniečiai grįžo iš stovyklos Turkijoje. Laikinuoju „Vilniaus” klubo treneriu paskirtas Kęstutis Latoža dirbo Švabovičiaus padėjėju, o dabar taps Vingilio asistentu.

„Pasiūlymas tapti „Vilniaus” klubo vyriausiuoju treneriu man tikrai buvo labai netikėtas”, – vakar teigė Vingilys, kuris labiau žinomas kaip jaunųjų futbolininkų treneris.

Vingilys ne vienus metus vadovavo Marijampolės futbolo centrui. Žinomiausias šio specialisto auklėtinis yra dabar Čekijoje rungtyniaujantis Lietuvos rinktinės futbolininkas Tomas Radzinevičius. Kiek daugiau nei prieš metus „Vilniaus” klubo prezidentas Algimantas Breikštas įkalbėjo jį atvykti dirbti į sostinę. Galima prisiminti, jog anksčiau Breikštas buvo Marijampolės „Sūduvos” prezidentas. Pernai Vingilys buvo paskirtas „Vilniaus” klubo antrinės komandos Ukmergės „Vilkmergės”, rungtyniavusios šalies pirmojoje lygoje, treneriu.

Pernykščiame A lygos čempionate „Vilnius” liko septintoje pozicijoje. Prieš naujas pirmenybes, startuosiančias balandžio 7-ąją, šiam sostinės klubui keliama užduotis kovoti dėl prizinės vietos. Dabar „Vilniaus” ekipoje yra net 12 legionierių, dauguma jų brazilai. Vingilys sakė, kad artimiausiu metu bus sprendžiama, kurie iš jų liks komandoje.

Praėjusią savaitę „Vilniaus” savininko ir prezidento Breikšto kvietimu į sostinę savaitei buvo atvykęs treneris iš Olandijos antrajame divizione pirmaujančio „De Graafschaap” klubo. Teigiama, kad jis konsultavo „Vilniaus” klubo trenerius, o neoficialiai kalbama, jog su juo vestos derybos.

Pernykštę liepą vadovauti „Vilniaus” komandai buvo pakviestas treneris iš Brazilijos Caio Zanardi, bet A lygos pirmenybėse neiškovojus nė vienos pergalės rugsėjį jam teko keliauti atgal į tėvynę. Kartu su juo atvykęs Leonardo da Silva Iparraguirre liko dirbti „Vilniaus” futbolininkų fizinio rengimo treneriu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.