K. Šiliauskas mundurą plaus teisme

Konkurso naujajam Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento (KRAAD) direktoriui parinkti paskelbimas stringa. Koją kiša prasidėsiantys teisminiai procesai.

Kovo 27-ąją Vilniaus miesto apygardos administraciniame teisme turėtų būti pradėtas nagrinėti dar sausio pabaigoje iš KRAAD vadovo pareigų nušalinto Kęstučio Šiliausko skundas – šis buvęs aplinkosaugininkas įsitikinęs buvęs atleistas nepagrįstai.

Tačiau prieš Aplinkos ministeriją (AM) užsimojusiam K. Šiliauskui ir pačiam gresia nemalonumai, mat jau šią savaitę prokurorus bei Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą turėtų pasiekti pažymos ir jas lydintys dokumentai su surinktais duomenimis apie K. Šiliausko galimo piktnaudžiavimo tarnyba atvejus.

Tai „Vakarų ekspresui” vakar patvirtino AM Teisės ir personalo departamento direktorius Robertas Klovas.

Anot jo, skelbti viešą konkursą KRAAD vadovo pareigoms užimti šiuo metu yra netikslinga dėl K. Šiliausko skundo, nes dar nėra teismo sprendimo.

„Vargu ar kas norėtų dalyvauti konkurse žinodamas, kad K. Šiliauskas gali būti grąžintas į tarnybą. Šiuo metu gana sėkmingai vietoje K. Šiliausko departamentui laikinai vadovauja buvusi jo pavaduotoja Lina Virvilienė”, – sakė R. Klovas.

Jis informavo, kad specialiai AM sudaryta darbo grupė jau baigia atlikti vidinį tarnybinį tyrimą, o sukaupta medžiaga bus perduota teisėsaugos institucijoms.

„Figūruoja trys epizodai. Viename jų surinkta medžiaga apie galimai nepagrįstą pinigų išmokėjimą už komandiruotes automobiliu. Preliminariai šioje vietoje valstybei padaryta apie 4 tūkst. litų žala. Antrasis momentas – departamentui priklausančio laivo remontas. Pridavimo-priėmimo aktuose yra K. Šiliausko parašai, tačiau joks remontas nebuvo atliktas. Pirminė žala valstybei – apie 7 tūkst. litų. Taip pat surinkta medžiaga apie galimus pažeidimus K. Šiliausko sklype”, – informavo R. Klovas.

Pats K. Šiliauskas „Vakarų ekspresui” sakė pirmą kartą girdintis tokius įtarimus ir jų komentuoti nenorėtų.

„Kai pamatysiu dokumentus, tada galėsiu pakomentuoti. Viskas teismo rankose, teismas ir nustatys – kaltas aš, ar ne”, – sakė buvęs aplinkosaugininkas. Jis nenorėjo atskleisti, ar jau susirado naują darbą, tai motyvuodamas privataus asmens teisėmis.

Oficialiai 2007-ųjų sausio 19 d. aplinkos ministro Arūno Kundroto pasirašytu įsakymu K. Šiliauskas iš pareigų pašalintas už tai, kad esą padarė žalos valstybės turtui ir ne kartą nusižengė pareiginėms instrukcijoms.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.