Dailesnės kūno linijos

Prieš pradėdamos kovoti su celiulitu, žinokite: stebuklingų priemonių, kurios akimirksniu išlygintų šlaunų, klubų ar pilvo odą, nėra, tačiau turint kantrybės galima gerokai sustangrinti ir padailinti kūną

Celiulitas – pirmiausia moterų bėda. Moteriškasis hormonas estrogenas skatina riebalų kaupimąsi ant sėdmenų, šlaunų ir klubų, o riebalų „palydovė” – nelygi, it apelsino žievelė oda.

Masažas

Sakoma, kad masažas – viena geriausių priemonių kovai su celiulitu. Jis turi vadinamąjį sausinamąjį efektą – tai yra mažina vandens kaupimąsi audiniuose ir skatina toksinų šalinimą. Masažui labai padeda ir anticeliulitinis kremas, tinka ir paprastas drėkinamasis.

Keli efektyvaus masažo receptai:

* masažuokite kojas sukamaisiais judesiais iš apačios į viršų. Kartkartėmis spustelėkite pirštų galiukais, kad paskatintumėte kraujotaką.

* Delnu masažuokite pilvą laikrodžio rodyklės kryptimi. Pasistenkite tai daryti kurį laiką be pertraukų. Ranka turėtų lėtai brėžti didelius apskritimus.

* Atlikite tonizuojamą masažą klubams ir sėdmenims. Sužnybkite odą tarp nykščio bei smiliaus ir sukite šiuos pirštus taip, lyg norėtumėte nulipdyti plastilino kamuoliuką. Keliaukite nuo šlaunų aukštyn. Tinkamai atliktas masažas tirpdo riebalus – naikina riebalines ląsteles.

Mityba

Su celiulitu kovokite ne vien iš išorės, bet ir iš vidaus. Vieni produktai skatina jo susidarymą, kiti – atvirkščiai – jam trukdo. Keletas punktų, kuriuos verta žinoti:

* jūsų racione neturėtų būti daug maisto produktų, kuriuose gausu lipidų (sviestas, raudona mėsa) ar gliukozės (saldainiai, pyragaičiai). Riebalus ir cukrų organizmui labai sunku pašalinti.

* Vartokite daug baltymų (žuvies, kiaušinių), žaliųjų daržovių. Skaiduliniai maisto produktai (daržovės) palengvina virškinimą.

* Gausiai gerkite vandens (bent po 1,5 litro per dieną), žolelių arbatų, valgykite skystų daržovių sriubų.

Sportas

Tikriausiai to priminti nė nereikia. Kuo daugiau sportuosite, tuo bus lygesnės šlaunys. Nedidelis patarimas: rinkitės tas sporto šakas, kurios mankština visą kūną (pavyzdžiui, plaukimą, dviračių, riedučių sportą). Be to, galite daugiau judėti tiesiog pasiryždamos vietoje lifto rinktis laiptus.

Kosmetinės priemonės

Stebuklingai celiulitas nedingsta ir trijų kilogramų pasitepus specialiu kremu prarasti neįmanoma. Vis dėlto šiokia tokia paguoda yra – kremai, skirti kovai su celiulitu, iš tiesų padeda išlyginti odą. Juk šlaunys, klubai ir sėdmenys, linkę kaupti riebalus, lengvai nei dietoms, nei sportui nepasiduoda. Tad kosmetikos priemonės, papildytos įvairiomis veikliosiomis medžiagomis, veikia kaip paskatinamoji priemonė. Jų gausu, tad belieka išsirinkti!

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.