Trys arbitrai lemiamoms kovoms nevadovaus

Arbitrams, kovo pradžioje teisėjavusiems per Baltijos vyrų krepšinio lygos (SEB BBL) Kauno „Žalgirio” ir Vilniaus „Lietuvos ryto” rungtynes, kurios baigėsi skandalu, skirtos nuobaudos. Tąkart dirbę Virginijus Dovidavičius, Mindaugas Večerskis ir Antanas Ramanauskas negalės teisėjauti nei per SEB BBL atkrintamąsias varžybas, nei per finalo ketverto turnyrą.

Kovo 3 dieną Kauno sporto halėje vykęs stipriausių Lietuvos ekipų mačas buvo nutrauktas 39-ą minutę dėl chuliganiško sirgalių elgesio – jie ėmė mėtyti į aikštę alaus skardines ir kitokius daiktus. Po rungtynių SEB BBL vadovybė analizavo teisėjų ir krepšininkų veiksmus. Už chuliganišką žiūrovų elgesį jau anksčiau „Žalgirio” klubui skirta 10 tūkst. eurų bauda, vienerias rungtynes Kauno komanda turėjo žaisti tuščioje arenoje.

Praėjusios savaitės pabaigoje bausmių sulaukė ir arbitrai. Jiems buvo uždrausta dirbti per SEB BBL atkrintamąsias varžybas ir finalo ketverto mačus. Tokį sprendimą priėmė vyriausiasis SEB BBL teisėjas Ainaras Poga. Jo siūlymui pritarė šios lygos techninė komisija.

SEB BBL generalinis direktorius Mindaugas Balčiūnas tvirtino, jog tąkart arbitrai klydo per visas rungtynes. „Pamatėme, kad per pirmą kėlinį vienas teisėjų skyrė diskvalifikacinę pražangą, vėliau jau nebeskyrė, – apibendrino arbitrų darbą Balčiūnas. – Ne visiškai aiškiai buvo skirta ir techninė pražanga.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.